Доступність посилання

ТОП новини

Кримського депутата з Блоку “За Януковича” підозрюють в організації підпалу будинку журналістки Лілі Буджурової.


Володимир Притула Сімферополь, 13 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму знову політико-кримінальний скандал. Місцеві мас-медіа з посиланням на правоохоронців повідомили, що останні підозрюють одного із депутатів Верховної Ради Криму від Блоку “За Януковича” в організації підпалу будинку відомої кримської журналістки Лілі Буджурової. Цей інцидент стався незадовго до останніх парламенських виборів і викликав значний резонанс у суспільстві.

У Криму місцеві мас-медіа з посиланням на джерела зі слідчої бригади і співробітників МВС і Генпрокуратури, які працюють над кримськими справами минулих років, повідомили, що 10 жовтня правоохоронці затримали одного з водіїв депутата Верховної Ради Криму Олександра Мельника. Микола К., за даними цих джерел, уже дає свідчення щодо депутата і, зокрема, розповів про деталі підпалу будинку кримської журналістки Лілі Буджурової, вчиненого на початку березня нинішнього року. За словами затриманого, саме Мельник, начебто, дав команду "провчити журналістку".

Нагадаю, що у ніч на 1 березня 2006 року невідомі зловмисники облили бензином двері гаража приватного будинку, де з родиною мешкає головний редактор впливової кримської газети "Перша кримська" Ліля Буджурова. Журналістка пов''язувала цей інцидент зі своєю професійною діяльністю. Зокрема, на сторінках газети вона опублікувала поіменний список кандидатів у депутати Верховної Ради Криму, які, згідно з даними міліції, мають кримінальне минуле. У списку був і Олександр Мельник.

Останнього за підозрою в організації вбивства двох місцевих бізнесменів співробітники міліції затримали два тижні тому. Однак згодом за рішенням Генпрокуратури депутата звільнили з-під варти. У Сімферополі він не з’явився. У Верховній Раді Криму повідомили, що не знають, де перебуває депутат Мельник.

“У Верховній Раді звичайні депутати бувають лише на період сесії. Він же не на професійній основі працює”, - повідомила представник апарату кримського парламенту.

Проте сам Олександр Мельник зателефонував до сімферопольського корпункту однієї з російських інформагенцій і заявив, що не причетний до підпалу будинку журналістки. За його словами, це провокація МВС, щоб налаштувати проти нього журналістів.

Ліля Буджурова поки що обережна у своїх оцінках.

“Давати коментарі має міліція – той орган, що відповідає за правопорядок і за безпеку журналістів, які виконують свої обов’язки. Міліція має довести, хто це зробив – весь цей жах, через що моя мама досі здригається вночі. Я ж не можу робити жодних оцінок і когось підозрювати”, – сказала Ліля Буджурова, яка також додала, що Олександр Мельник учора їй зателефонував і поклявся, що не віддавав наказ підпалювати її будинок.

Правоохоронці ж поки що ніяк офіційно не коментують цю інформацію. Упродовж дня мені так і не вдалося поспілкуватися з Центром громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму. Неофіційно ж правоохоронці посилаються на таємницю слідства і радять дочекатися повторного затримання депутата.
XS
SM
MD
LG