Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: О, сало міо!


Київ, 13 жовтня 2006 року. Біленьке, а ще краще із тонкою коричневою смужечкою... Завдяки йому, Віктор Ющенко підкупив свою тещу... Культовий продукт для справжнього українця...Сало! З борщем та часником, або просто з чорним хлібом, з варениками, або просто підсмаженим.... Його люблять в Україні, і над цією гастрономічною пристрастю українців кепкують інші нації... Однак ті, хто любить сало понад усе, можуть вже купляти квитки до Луцька на наступну суботу - і скуштувати різновиди улюбленого продукту - на фестивалі сала. Як волиняни вшановуватимуть сало, чому українці його так люблять та як вибрати найсмачніше сало - про це сьогодні – “Звуки життя” - О, сало міо!

За тиждень любителів сала чекає справжнє свято шлунка - у Луцьку вперше почнеться фестиваль цього продукту. Як волиняни вшановуватимуть сало - розвідала Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Наші пращури їли сало і до глибокої старості зберігали здорове серце, судини. і суглоби. А все через те, що цей продукт містить ненасичені жирні кислоти, які запобігають виникненню атеросклерозу, зазначає лікар-дієтолог Марія Гуліч. Ба більше, польські лікарі радять включати сало до дієт для схуднення, оскільки воно легко засвоюється організмом і виділяє багато енергії. Щоправда, споживання сала у великих кількостях призведе до зворотнього ефекту, каже пані Марія.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Справжній сало- делікатес вигадали галичани. У львівському клубі Лялька можна замовити “сало в шоколаді”. Чи припало воно до смаку туристам дізнавалася місцева кореспондентка Радіо Свобода Галина Терешук.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Той, хто каже, що не любить сала, насправді просто не вміє відрізнити справжній якісний продукт - в цьому переконалася Наталка Коваленко, яка сьогодні вперше їла сало із задоволенням на одному зі столичних ринків. Тепер вона точно знає як виглядає справжнє сало, яким воно є на колір і смак....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG