Доступність посилання

ТОП новини

Парламент цього тижня не встигне ухвалити усі закони, необхідні для вступу України до СОТ


Про це заявив сьогодні голова парламенту Олександр Мороз: “Ми маємо включені до порядку денного на цей тиждень 2 закони, зареєстрованими в цілому 3 закони у Верховній Раді. У четвер надійдуть ще 12 законів від уряду. Залишаться ще п’ять законопроектів. За процедурою щодо вступу до СОТ це питання розглядатимуть у лютому. Нам бажано до грудня ухвалити всі законопроекти”.


Про це заявив сьогодні голова парламенту Олександр Мороз:

“Ми маємо включені до порядку денного на цей тиждень 2 закони, зареєстрованими в цілому 3 закони у Верховній Раді. У четвер надійдуть ще 12 законів від уряду. Залишаться ще п’ять законопроектів. За процедурою щодо вступу до СОТ це питання розглядатимуть у лютому. Нам бажано до грудня ухвалити всі законопроекти”.

Натомість голова парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності Петро Порошенко обурений діями уряду щодо СОТ:

“На жаль, уряд сьогодні продемонстрував назви законопроектів, які мають розглянути до початку роботи робочої групи, тобто по факту до середини листопада. Але самих текстів законопроектів ще немає. Ми в комітеті провели слухання з цього приводу, висловили обурення і вимагаємо, щоб уряд або зафіксував і подав до Верховної Ради СОТівські законопроекти або чітко задекларував, що уряд України не має на меті сприяти вступу України до СОТ і бере на себе відповідальність за зрив процесу”.

Тим часом прем’єр Віктор Янукович задоволений темпами ухвалення законів:

“Ми сьогодні йдемо в графіку. Прийняття і розгляд цих законопроектів заплановані за участю товаровиробників тих галузей економіки, в напрямку яких ці законопроекти будуть застосовані”.

Сьогодні прем’єр Вiктор Янукович закликав Верховну Раду пришвидшити розгляд i ухвалення законiв, необхідних для вступу до СОТ.

У рамках вступу до СОТ Україні залишилося підписати протоколи ще із двома учасниками організації – Киргизстаном і Тайванем, а також ухвалити необхідні зміни до чинного законодавства.
XS
SM
MD
LG