Доступність посилання

ТОП новини

“Наша Україна” офіційно оголосила про перехід в опозицію


Про це з парламентської трибуни заявив лідер фракції Роман Безсмертний. Причиною переходу “Нашої України” в опозицію стала відмова антикризової коаліції внести до коаліційної угоди текст Універсалу. Партія регіонів вважає, що перехід “Нашої України” в опозицію розколе виконавчу владу.


Про це сьогодні з парламентської трибуни заявив лідер фракції Роман Безсмертний.

"Руйнуються процеси інтегрування України до Всесвітньої торговельної організації. Фактично, зупинені програми співробітництва “Україна-ЄС”, зазнає корінної ломки вступ України до євроатлантичної спільноти. Відбуваються зміни не лише у зовнішньому курсі, а і у внутрішньому. Уряд проводить політику економічного абсурду. За таких умов “Наша Україна” вийшла з переговорного процесу , “Наша Україна” в опозиції, наші міністри покидають уряд”, - сказав Роман Безсмертний.

Микола Катеринчук (“Наша Україна”): Парламентська опозиція має бути єдиною.

“Суспільству цікава тільки об’єднана і сильна, дієва опозиція. Якщо буде дві-три опозиції – це нагадуватиме людей, які не визначилися. Головне завдання опозиції – протидія зовнішньому і внутрішньому курсу, який пропонує Партія регіонів”, – каже пан Катеринчук.

Олександр Турчинов (БЮТ): Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” мають співпрацювати на основі угоди демократичної коаліції.

“Невідомо, щоби “Наша Україна” відкликала свої підписи під цією угодою. Тобто, коаліція демократичних сил підписана і БЮТом і “Нашою Україною”. Саме це є підставою для формування того ж опозиційного уряду. Там навіть посади усі розподілені. Мені здається, що якісь нові формати, нові ідеї, приведуть до посміховиська”.

Євген Кушнарьов: Партія регіонів вважає, що перехід “Нашої України” в опозицію розколе виконавчу владу.

“Наявність будь-якої опозиції у виконавчій владі – це є руйнівний процес, який несе в собі величезну небезпеку для держави. Не проблема, що “Наша Україна”, як парламентська фракція перейшла в опозицію. Проблема в тому, що у нас є велика проблема розподілу виконавчої влади на два табори. Це є президентська команда, а то є урядова команда”, – Євген Кушнарьов.

Сьогодні ж Партія регіонів виступила з ініціативою відновити роботу круглого столу за участю Президента, прем’єра, спікера та представників парламентських фракцій.
XS
SM
MD
LG