Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз різко скритикував Росію за її тиск на Грузію


Міністрів закордонних справ країн Євросоюзу серйозно непокоять економічні, політичні й гуманітарні наслідки російських кроків проти Грузії. У заяві, ухваленій на засіданні в Люксембурзі, міністри також вимагають від Росії не вдаватися до заходів, спрямованих проти громадян Грузії на російській території.

Міністрів закордонних справ країн Євросоюзу серйозно непокоять економічні, політичні й гуманітарні наслідки російських кроків проти Грузії.

У заяві, ухваленій на засіданні в Люксембурзі, міністри також вимагають від Росії не вдаватися до заходів, спрямованих проти громадян Грузії на російській території.

Комісар ЄС із зовнішніх узаємин Беніта Ферреро-Вальднер заявила: «Заходи, вжиті проти громадян Грузії, які працюють у Росії, особливо проти дітей у школах Росії, а також тиск на підприємства, власниками яких є грузинські громадяни, а ще економічні санкції, розрив транспортного сполучення, заборона на імпорт грузинських товарів, перекриття кордонів — усе це надзвичайно непокоїть нас. Ми вважаємо, що наслідки цих кроків Росії не допоможуть владнати ситуацію і що ці заходи слід скасувати».

Міністри закордонних справ країн ЄС закликають обидві сторони притлумити свою риторику й повернутися до дипломатичного діалогу, щоб повернути взаємини до норми.

Взаємини між Росією й Грузією різко погіршилися після того, як наприкінці вересня в Грузії ненадовго затримали чотирьох офіцерів російської військової розвідки за звинуваченням у шпигунстві.
XS
SM
MD
LG