Доступність посилання

ТОП новини

Міністри за квотою «Нашої України» мають виконати волю своєї партії, вважає Віктор Ющенко, а щодо міністрів за квотою президента він залишає рішення за собою


За словами президента, які передала його речниця, він вирішить долю міністрів оборони й закордонних справ відповідно до конституції й залежно від того, чи будуть вони «членами опозиційної політичної сили». А міністри від «Нашої України» мали б бути послідовні в своїх діях, бо послідовність — це ознака політичної відповідальності. «Наша Україна», перейшовши в опозицію, заявила, що відкликає з посад міністрів від цього блоку.


За словами президента, які передала його речниця, він вирішить долю міністрів оборони й закордонних справ відповідно до конституції й залежно від того, чи будуть вони «членами опозиційної політичної сили».

Призначення й звільнення інших міністрів перебуває в компетенції уряду й парламенту, і міністри від «Нашої України» мали б бути послідовні в своїх діях, бо послідовність — це ознака політичної відповідальності, — і виконати волю своєї партії, вважає президент.

«Наша Україна», перейшовши в опозицію, заявила, що відкликає з посад міністрів від цього блоку.

За квотою «Нашої України» в уряді працюють міністри юстиції Роман Зварич, культури Ігор Ліховий, охорони здоров’я Юрій Поляченко та сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко.

Міністри оборони Анатолій Гриценко і закордонних справ Борис Тарасюк належать до квоти президента. Гриценко — безпартійний; Тарасюк нині очолює партію Народний рух України, що входить до блоку «Наша Україна».
XS
SM
MD
LG