Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз не боїться цієї зими проблем із газопостачанням крізь територію України


Про це заявив комісар ЄС із енергетики Андріс Пієбалґс після зустрічі в Брюсселі з міністром енергетики України Юрієм Бойком. Підставою для цього, за словами єврокомісара, стала в першу чергу відкритість України.

Про це заявив комісар ЄС із енергетики Андріс Пієбалґс після зустрічі в Брюсселі з міністром енергетики України Юрієм Бойком.

«Мені цілком ясно, що цього року ми не матимемо жодних труднощів із транзитом газу до європейських ринків», — заявив Пієбалґс.

«Цілком зрозуміло, що Україна в майбутньому буде не тільки енергетичним партнером Європи, а й дуже надійною транзитною країною».

Підставою для цього, за словами єврокомісара, стала в першу чергу відкритість України, яка подала дуже детальну інформацію про становище з її газотранспортною системою і сховищами газу.

Сторони обговорили, крім транзиту енергоносіїв, також питання ядерної безпеки, ринкових реформ в українській енергетиці, енергозаощадження, відновлюваних джерел енергії тощо.

Бойко теж висловив задоволення результатами зустрічі: «Ми вважаємо, що сьогодні зроблено черговий крок в напрямку тіснішої співпраці нашої країни з Європейським Союзом по всіх напрямках».
XS
SM
MD
LG