Доступність посилання

ТОП новини

Концерт-бенефіс „Слухай Вічність” в Національній опері України зібрав світових зірок.


Леся Олійник Київ, 19 жовтня 2006 – У Києві в Національній опері відбувся концерт-бенефіс „Слухай Вічність” за участю Національного симфонічного оркестру України та світових зірок класичної музики. Цей концерт – частина благодійної мистецької місії, бренд якої має назву „Слухай Вічність”.

Мета такої рекламної кампанії – привернути увагу потенційних меценатів, спонсорів, урядовців, а також засоби масової інформації до класичної музики і проблем академічної культури України. Про це, зокрема, сказав учасник концерту, один із кращих тенорів світу Володимир Гришко: „Дійсно, час прийшов, щоб олігархи і меценати вже звернули увагу не тільки, яка кількість Бентлі і Майбахів стоїть в їхніх гаражах, а на те, щоб дійсно підтримувати оце вічне й нетлінне. Тому що все тлінне, а мистецтво вічне”.

У Києві потрібно збудувати принаймні ще один концертний зал

Одним із стратегічних завдань акції „Слухай Вічність” є будівництво в столиці концертного залу, який відповідав би сучасним світовим стандартам. Адже нині в Києві існує лише один філармонійний зал на 600 місць, а Національний академічний симфонічний оркестр України не має навіть приміщення для репетицій. Розвиток цього колективу, який має 90-річну історію, теж входить у завдання проекту.

Перед початком виступу, солістка Віденської опери, Метрополітен опери у Нью-Йорку та міланської „Ла Скала”, українська співачка Вікторія Лук’янець висловила сподівання: „Я дійсно вірю, що і меценати, і політики прислухаються і придивляться до цього чудового оркестру, і що він буде так розвиватися і стане на такий рівень в державі, як оркестри в Маріїнському театрі в Петербурзі чи як симфонічний оркестр в Москві чи як Віденська філармонія”. Тому головним учасником проекту є Національний симфонічний оркестр України.

У концерті, що відбувся увечері, 19 жовтня, прозвучали зразки російської, західноєвропейської класики, а також „Мелодія” Мирослава Скорика, яку у супроводі оркестру виконав володар золотих медалей конкурсу імені Паганіні та імені Чайковського, американський скрипаль Юджин Фодор.
XS
SM
MD
LG