Доступність посилання

ТОП новини

Президент України залишається членом НСНУ


Віктор Міняйло Київ, 21 жовтня 2006 б (RadioSvoboda.Ua) – "Наша Україна" повинна кардинально оновити керівні органи партії і сприяти консолідації українських правоцентристських партій, - вважає Президент України. "Чому цi полiтичнi партiї не є нашими партнерами? Чому вони не з нами, чия це провина? Хто має консолідувати демократичні рухи в Українi? Упевнений - це "Наша Україна", - заявив Віктор Ющенко, виступаючи на третьому з’їзді НСНУ в суботу в Києвi.

З‘їзд у два етапи з кардинальним оновленням керівних органів

У своїй промові Віктор Ющенко закликав провести з‘їзд у два етапи, щоб оновити керівні органи партії. Що й було зроблено. Одразу після виступу почесного голови партії голова ради НСНУ Роман Безсмертний оголосив перерву на три тижні. Він пояснив делегатам, що Віктор Ющенко у своєму виступі визначив завдання і проблеми, для вивчення яких потрібен час.

А Президент України переконував делегатів з‘їзду, що політика на взаємознищення, як у середині партії, так i стосовно інших політичних сил, "не повинна стати політикою "Нашої України".

За його словами, необхiдно кардинально оновити керiвнi органи "Нашої України" i змiнити статутнi документи. Проте почесний голова НСНУ закликав, не робити трагедії з тих подій, які відбуваються останнім часом.

Віктор Ющенко наголосив, що ключова тема, навколо якої має відбуватися консолідація партії – “це соборність України”. “Мета в тому, щоб федералізм раз і назавжди відправити у минуле”, - зазначив Президент України.

А щодо зовнішньої політики, на його думку, партія повинна виступати з інтеграцію в Європейський Союз і НАТО.

Керівні органи партії "Народний Союз Наша Україна" з 21 жовтня втратили свої повноваження в діючому персональному складі, - повідомив журналістам на брифінгу після оголошення перерви голова ради НСНУ Роман Безсмертний.

Відтак, за його словами, немає необхідності подавати у відставку будь-кому: чи голові ради партії, чи президії.

Півтора місяця вистачить на оновлення партії


Заступник голови Секретаріату Президента Віктор Бондар, якого прийняли в члени партії лише 19 жовтня, вважає, що півтора місяця вистачить для оновлення партії. Про це він сказав журналістам в кулуарах з‘їзду. Бондар вважає, що з‘їзд не підготовлений, і що “не хоче брати участь у такому просто шоу, якому немає кінця”.

Іншої думки член оргкомітету третього з‘їзду НСНУ Борис Безпалий, який і готував з‘їзд. Як він повідомив Радіо Свобода, було три можливих варіанти розвитку подій: просто продовжувати з‘їзд, оголосити перерву на годину чи дві, або оголосити перерву на довший термін, що й було зроблено.

Але не усі погодилися з таким рішенням. Після оголошення перерви частина делегатів з‘їзду відмовилася виходити з залу. Вони вигукували “Вимагаємо звіту!” і “Катеринчук”. Лише після втручання самого Миколи Катеринчука ці делегати змінили свою думку. Він зазначив, що перерва в роботі з‘їзду дозволить виробити загальну позицію в діяльності партії, а також усунути протиріччя всередині НСНУ.

Що й має відбутися 11 листопада, на другому етапі третього з‘їзду Народного союзу “Наша Україна”.
XS
SM
MD
LG