Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд довжиною менше години.


Тетяна Ярмощук Київ, 23 жовтня (RadioSvoboda.Ua) – Нинішній політичний тиждень розпочнеться із пояснень міністра юстиції Романа Зварича, який подав у відставку. Минулого тижня чотири помаранчеві урядовці написали заяви про відставку. “Наша Україна” офіційно оголосила про свою опозиційність. А з’їзд НСНУ мав скерувати подальший курс “Нашої України”. Однак був перенесений на три тижні.

21 жовтня в Центрі культури та мистецтв НТУУ “КПІ” розпочався ІІІ з’їзд партії “Наша Україна”. З’їзд відвідав Президент України Віктор Ющенко. У з’їзді взяли участь 1656 делегатів з усіх регіонів України. Після доповіді Почесного голови партії Віктора Ющенка на з’їзді за дорученням Президента Роман Безсмертний оголосив перерву в роботі з’їзду на 3 тижні.
Не минуло й години, як з’їзд “Нашої України”, про який напередодні було сказано чимало, і від якого очікували зміни партійного керівництва закінчився. Почесний голова нашоукраїнців Президент Віктор Ющенко розкритикував своїх партійців. Він переконував, що політика на взаємознищення, “не повинна стати політикою “Нашої України”. На думку Президента необхідно кардинально оновити керівні органи i змінити статутні документи політичної сили. І домашнє завдання від Президента. За час перерви, робочі групи мають опрацювати пропозиції щодо нового складу керівництва “Нашої України”.

Наразі у керівництва “Нашої України” та й у самого Президента немає рішення, як підсилити значущість цієї політичної сили, каже політолог Олександр Палій:

Президент вагається, на які політичні сили, і на яких персоналій поставити. Склад керівництва “Нашої України” на чолі з Романом Безсмертним не виконав своїх функцій. Дуже багато вигадувалось різноманітних назв, універсали, конфедерації, але на практиці політика більш, ніж провальна. І політика під час виборчої кампанії, і під час останніх подій та дискусій”.

“Наша Україна” має бути потужною та стратегічно впливовою, або вона не потрібна взагалі. Так вважає політолог Олександр Дергачов:

Президент вирішив, що важко знайти альтернативу, важко сподіватися, що новий проект буде успішним. Тож варто використовувати той потенціал, який зберегла “Наша Україна”, оновлювати її, підсилювати, трансформувати. І, власне, він дав ось такий імпульс розвитку цій політичній силі, яка дещо має вирішити за ці три тижні. Але багато чого доведеться вирішувати в робочому порядку під час з’їзду”.

Втім, самі партійці сподіваються, що до наступного з’їзду таки встигнуть виробити загальну позицію у діяльності партії. А окрім цього, згладити протиріччя всередині партії. Другий етап третього з’їзду НСНУ запланований на 11 листопада.
XS
SM
MD
LG