Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: чому "Шахтар" програв "Арсеналу"?


Геннадій Мороз Київ, 23 жовтня (RadioSvoboda.Ua) – В українському футбольному Чемпіонаті поразка одного з лідерів—"Шахтаря" чи "Динамо" доволі рідкісне явище. А відтак, кожна невдача місцевих грандів сприймається як сенсація. Саме такою і стала учорашня поразка донецького "Шахтаря" в черговому матчі української першості проти київського "Арсенала".

Після поразки у лігочемпіонівському матчі минулої середи від "Валенсії", "Шахтар" на власному полі планував реабілітуватися в поєдинку зі столичним "Арсеналом". Одначе, гості, які й надалі переживають повну невизначеність із власним майбутнім, спромоглися дати лідерові справжній бій. В підсумку завдяки єдиному влучному ударові грузинського легіонера гармашів Канкави, кияни вибороли в Донецьку повноцінні три очки. І першою поразкою "Шахтаря" в нинішньому Чемпіонаті повною мірою скористалося київське "Динамо". Кияни в непростому матчі таки здолали опір футболістів алчевської "Сталі" 3—1 і в турнірній таблиці випереджають свого головного опонента на три пункти.

Неабияка боротьба розгортається і за третє місце в першості. Разом із сенсаційним "Арсеналом" нині по 18 пунктів у доробку мають також львівські "Карпати" і дніпропетровський "Дніпро". В неділю львів’яни з мінімальним рахунком 1—0 вдома переграли футбольний клуб "Харків". А "Дніпро" з тим же рахунком здолав у Одесі місцевий "Чорноморець".

Загалом 11-й тур Чемпіонату став одним з найменш результативних. У восьми поєдинках 16 клубів Вищої Ліги відзначилися забитими м’ячами лише 11 разів. Так і не було відкрито рахунок у матчі "Кривбаса" і "Ворскли". А поєдинок "Зорі" й "Іллічівця" закінчився нічиєю 1—1. І нарешті в заключному матчі туру запорізькому "Металургу" вистачило одного голу для перемоги над сімферопольською "Таврією".

Вже цієї середи відбудуться матчі чергового раунду Кубка України. Так чинний володар почесного трофею—київське "Динамо" гратиме у гостях проти футбольного клубу "Харків". Ну а донецький "Шахтар" у Борисполі, що під Києвом, зустрічатиметься із першоліговим "Борисфеном".

Тим часом юнацька збірна України зробила черговий крок до виходу в елітний раунд відбору Чемпіонату Європи для 19-тирічних гравців. На старті першої кваліфікації підопічні Ігоря Жабченка упевнено переграли збірну Казахстану. А в неділю закінчили нульовою нічиєю поєдинок із господарями турніру—ровесниками з Болгарії. І в заключному матчі змагань українським юнакам достатньо не програти команді Греції. Потішили своїх уболівальників і хокеїсти київського "Сокола". В неділю кияни здобули тільки другу перемогу у хокейній першості сусідньої Білорусі. У Києві господарі були сильнішими за клуб "Вітєбск" 3—1. Щоправда, цей успіх не вельми позначився на турнірному становищі команди Олександра Сеуканда. Після 16-ти матчів "Сокіл" і надалі на передостанньому місці білоруської ЕкстраЛіги.
XS
SM
MD
LG