Доступність посилання

ТОП новини

Взаємодія ЗМІ і влади на прикладі Одеси.


Петро Каландирець Одеса, 23 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - З ініціативи управління інформації Одеської міськради, в рамках програми підтримки ЗМІ триває робота конференції „ЗМІ та органи місцевої влади: питання взаємодії”. У заході беруть участь гості з сімнадцяти міст України, серед яких Житомир, Бердянськ, Маріуполь, Чернівці, Київ.

Учасники конференції вивчають матеріали.
За словами заступника начальника управління Олени Варичевої, семінар має за мету сприяти обміну досвідом між працівниками прес-служб різних міст України у їхній роботі зі ЗМІ.

У підготовлених до семінару інформаційних матеріалах представлений досвід, накопичений прес-службою Одеської міськради. Зокрема, йдеться про форми взаємодії ЗМІ і влади. Найкращим прикладом такої ефективної співпраці, за словами Олени Варичевої, є нинішній Інтернет-сайт міськради. „Завдяки цьому семінару прес- служби інших міст матимуть можливість використовувати у своїй роботі позитивний досвід, набутий в Одесі. Ми розраховуємо почути так само багато цікавого”,- сказала вона.

Семінар на тему „ЗМІ та органи місцевої влади: питання взаємодії”, ініційований в Одесі, став першим подібним в Україні. Цей факт підтвердила і керівник прес-служби Асоціації міст України Євгенія Кабаренкова.

„Можливо, не всі міські голови розуміють важливість цього питання. Одеса тут є позитивним винятком. Ми маємо в Україні практику, коли зв''язок влади і засобів масової інформації допоміг самій владі. Влада стає прозорою, доступнішою, зрозумілою для громади, і тоді реалізовувати в життя необхідні місту проекти стає легше. Яскравий приклад - ситуація у Черкасах, де мали місце проблеми з бюджетом. Коли колишній мер Черкас через ЗМІ пояснив мешканцям нинішній стан справ – він одержав у особі міської громади партнерів. Одеська конференція буде мати надзвичайно позитивний результат. Він корисний для усіх його учасників з різних областей України”, – вважає керівник прес-служби Асоціації міст України.

Особливу увагу учасників всеукраїнської конференції привернула презентація Інтернет-сайту Одеської міської ради, яку провела заступник начальника управління інформації Одеської міськради Ірина Ткач.

Заступник начальника управління інформації Одеської міськради Ірина Ткач.
Останнім часом кількість відвідувачів міського порталу постійно зростає. На ньому нині зберігається надзвичайно багато матеріалів, присвячених щоденній діяльності Одеської міської Ради і міськвиконкому, районних державних адміністрацій.

„Нашою метою було створення порталу не лише міської Ради, але і повноцінного електронного представництва міста у Інтернет-просторі для відвідувачів з України і цілого світу. Цей проект виявився надзвичайно складним. Над його реалізацією доводилося працювати без вихідних і фактично цілодобово. Ми так само усвідомлювали, що існує надзвичайно багато вимог, яких ми, як орган влади, маємо дотримуватись. Нині сайт Одеської міськради містить п''ять тисяч інформаційних сторінок. Кількість лише ексклюзивних відвідувачів щодня досягає десяти тисяч ”, – повідомила Ірина Ткач.

Вона наголосила, що управління інформації нині робить все необхідне для популяризації міського порталу. Мова йде про обмін посиланнями з іншими містами України, співпрацю із засобами масової інформації, рекламні кампанії. Зацікавлення викликав і виданий нещодавно флайер, присвячений порталу.

Учасники конференції взяли участь у презентації планів розвитку Одеського аеропорту та ознайомилися з практикою проведення брифінгів і прес-конференцій у міськраді. 24 жовтня вони проведуть зустріч з доцентом кафедри інформаційних технологій Одеської філії Академії управління при Президентові України на тему: ”Сфера чинного законодавства, яке регулює інформаційний простір”.
XS
SM
MD
LG