Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ закликає Президента розглянути питання газової політики на засіданні РНБО


У заяві прес-служби блоку сказано, що ціна 130 доларів за тисячу кубометрів газу є програшною для України.

У заяві прес-служби блоку сказано, що ціна 130 доларів за тисячу кубометрів газу є програшною для України.

Вчора прем’єр Віктор Янукович заявив, що компанії “РосУкрЕнерго” та “УкрГазЕнерго” підписали угоду про постачання в Україну в наступному році не менше 55 мільярдів кубів газу по 130 доларів.

Сьогодні Секретаріат Президента заявив про необхідність з’ясувати механізм появи такої ціни. Як заявив заступник голови Секретаріату Олександр Чалий:



“...за якою формулою формувалася ця ціна. Друге питання – яка буде ціна на транзит російського газу територією України і на зберігання цього газу в українських газосховищах. Третє питання (стратегічне) – відповідно до наших міждержавних угод, ратифікованих українським парламентом, наші ключові питання у газових відносинах повинні регулюватися міжурядовими протоколами, а на сьогодні незрозуміло, чи будуть підписані ці міжурядові протоколи”.

На початку року “Нафтогаз України”, російський “Газпром” та компанія “РосУкрЕнерго” домовилися про створення спільного підприємства, яке б постачало в Україну газ.

Угоди передбачали постачання до України 34 мільярди кубів “блакитного палива” по 95 доларів.

Тоді Партія регіонів, яку очолює нинішній прем’єр Янукович, назвала цю домовленість руйнівною для української економіки.
XS
SM
MD
LG