Доступність посилання

ТОП новини

Про європейські амбіції України та політичні плани Владіміра Путіна (преса Європи).


Василь Зілгалов Прага, 26 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Європейська преса продовжує писати про новий газовий договір між Москвою та Києвом, а також про очікування перед самітом ЄС–Україна в Гельсінкі. Чимало місця у головних виданнях Європи знову відведено Росії, зокрема – поглядам президента Путіна на демократію в його державі.

Західна преса виділяє слово Путіна про "стабільність", якому він надає перевагу перед словом "демократія".
Німецька “Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ” звертає увагу у четвер на непрозорість нової газової угоди між Україною та Росією. Газета посилається при цьому на представника секретаріату українського президента – Олександра Чалого. Він наголосив, що "не ясно, які фактори впливали на нову ціну на газ", а також зазначив, що ще не відомий і зміст самої угоди про постачання газу в Україну.

Брюссельське видання “Євро політика” ще раз нагадує про європейські амбіції України напередодні саміту ЄС–Україна і висвітлює основні питання порядку денного цього саміту. У виданні також наводяться слова президента Бізнесової Ради ЄС–Україна Джеймса Вільсона про те, що український уряд має зосередитися на наближенні до європейських ринків і також покращувати для цього законодавчу базу вдома. У позиції Джеймса Вільсона йдеться й про перспективи вступу України до СОТ та пов’язаним з цим процесом створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

У четвер лондонська “Таймз” наголошує, що уїдливість гострого слова Путіна здобула недобрий розголос на Заході. І далі ця газета в саркастичні манері висвітлює добре підготовлений минулої середи кремлівський спектакль з відповідями Путіна на запитання громадян Росії. Західна преса виділяє слово Путіна про "стабільність", якому він надає перевагу перед словом "демократія". Зокрема, британська “Дейлі Телеграф” сумнівається у тому, що після свого відходу у 2008 році, як твердо пообіцяв глава Кремля у середу, Путіну навряд чи вдасться впливати на країну з-за куліс. Лондонська “Файненшел Таймс”, окрім нагадування про високий, понад 75%, рейтинґ популярності Путіна в Росії, називає його можливих спадкоємців – двох віце-прем’єрів:Дмітрія Медведєва та Сєрґея Іванова – і "темного коника", керівника Російських залізниць – Владіміра Якуніна, який сьогодні є найближчим другом президента Путіна.
XS
SM
MD
LG