Доступність посилання

ТОП новини

Одеса може бути “дверима” України для албанських інвесторів.


Петро Каландирець Одеса, 27 жовтня 2006, (RadioSvoboda.Ua) - Про це заявив Надзвичайний і повноважний посол Республіки Албанії у Польщі, Україні, Латвії, Литві і Естонії Сокол Джойка на зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем.

Делегація з Албанії.
Зі свого боку мер запевнив, що Одеса є відкритою для албанських інвесторів і міське керівництво створить усі необхідні умови роботи для тих, хто висловить бажання займатися інвестуванням різноманітних міських проектів.

Сторони обговорили і перспективи можливого підписання, вже найближчим часом, угоди про побратимство між Одесою і найбільшим у Албанії портовим містом Влора. Об”єктивних перешкод для цього не існує.

Мова йшла і про відкриття єдиного в Україні Культурного центру албанців, консульства Республіки Албанія.

У мерії Одеси переконані, що існують можливості знайти у співпраці з албанськими інвесторами нові, корисні і неочікувані контакти.

Стосунки між Україною та Албанією стають все активнішими.

До кінця поточного року, приміром, товарообіг між обома країнами може сягнути цифри понад сто мільйонів американських доларів.

За словами Надзвичайного і повноважного посла Республіки Албанії у Польщі, Україні, Латвії, Литві і Естонії Сокола Джойки, нині ведуться переговори про можливий візит до України і Албанії державних делегацій на рівні президентів і голів урядів.

Нині інвестори з республіки Албанія виявляють найбільше зацікавлення щодо можливостей інвестування у галузі будівництва, архітектури, розвитку залізничного транспорту, туризму.

„Ми зацікавлені, щоб албанські компанії працювали в Україні і українські – в Албанії. Так само надати необхідну підтримку, необхідну Україні для повноцінного завершення процесу вступу до СОТ і Європейського Союзу”,– сказав Сокол Джойка.
XS
SM
MD
LG