Доступність посилання

ТОП новини

Рекламна продукція, яка вбила одесита, не мала права на існування...


Петро Каландирець Одеса, 31 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Події 30 жовтня, коли внаслідок обриву рекламної конструкції, загинув перехожий і ще одному завдані важкі травми голови та ніг, шокували Одесу.

Нині Прокуратура Приморського району Одеси проводить досудове розслідування. Фахівці вивчають наявні документи. Протягом десяти днів вони мають визначитися, чи є підстави для порушення кримінальної справи?

У Бюро естетики, міського середовища і зовнішньої реклами Одеського міськвиконкому кореспонденту Радіо Свобода повідомили, що дозволу на розміщення рекламної конструкції. Яка стала причиною надзвичайної пригоди, не існує. Відсутні і подання з проханням про розміщення цієї реклами від управління Одеської залізниці та від будь якого іншого суб’єкту підприємницької діяльності.

У Бюро естетики, міського середовища і зовнішньої реклами Одеського міськвиконкому зауважили, що це не перша конфліктна ситуація за участю управління залізниці. Цього року інспектори Бюро демонтували незаконно розміщені п’ятнадцять рекламних конструкцій малого формату і вісім великих щитів розміщених на об’єктах, які належать залізниці. Близько десяти рекламних щитів тоді були демонтовані і на паркані залізниці у кількох сотнях метрах від нинішнього місця трагедії.

„В управлінні Одеської залізниці взяли за правило ігнорувати вимоги відповідальних міських служб. Без відома керівництва місцевої залізниці розміщення реклами, яка спричинила смерть людини, було б не можливим. У разі подання заявки до нашого бюро головною умовою була б наявність технічної документації для підтвердження безпеки згаданої конструкції. Згадане положення міститься у концепції розвитку зовнішньої реклами Одеси, яка була затверджена рішенням виконавчого комітету Одеської міської Ради 31 жовтня 2005 року. Технічну документацію повинна виготовляти будь яка ліцензована проектна організація, яка має право на проведення таких робіт”, сказала заступник начальника Бюро естетики і зовнішньої реклами Ольга Антошак.

31 жовтня підписано розпорядження міського голови Едуарда Гурвіца про створення комісії для проведення перевірки технічного стану усіх рекламних конструкцій розташованих на території Одеси. Перевірка має бути завершена до 10 листопада поточного року.

З початку 2006 року інспектори Бюро естетики, міського середовища і зовнішньої реклами Одеського міськвиконкому демонтували приблизно півтори тисячі різноманітних об’єктів зовнішньої реклами, які не мали необхідних дозволів. Робота з метою виявлення таких конструкцій проводиться щодня.

Матеріали по темі: Рекламна конструкція вбила одесита і ще одного покалічила.
XS
SM
MD
LG