Доступність посилання

ТОП новини

Парламент призначив міністром юстиції Олександра Лавриновича, міністром культури i туризму — Юрія Богуцького


Їхні кандидатури до Верховної Ради офіційно вніс прем’єр-міністр Віктор Янукович. Раніше сьогодні Верховна Рада проголосувала за відставку міністрів юстиції Романа Зварича та культури Ігоря Ліхового. Два тижні тому вони та ще двоє міністрів — представників «Нашої України» в уряді подали заяви на звільнення.


Олександр Лавринович із серпня працював першим заступником міністра Кабінету міністрів.

У 2002-2005 роках він займав посаду міністра юстиції в уряді Віктора Януковича.

Юрій Богуцький був міністром культури i мистецтв з 2001 по 2005 роки.

Їхні кандидатури до Верховної Ради офіційно вніс прем’єр-міністр Віктор Янукович.

Раніше сьогодні Верховна Рада проголосувала за відставку міністрів юстиції Романа Зварича та культури Ігоря Ліхового.

Два тижні тому вони та ще двоє міністрів — представників «Нашої України» в уряді подали заяви на звільнення.

Минулого місяця блок «Наша Україна» заявив про перехід в опозицію.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович задоволений роботою відставлених міністрів і зазначив, що заяви вони написали виключно через політичні мотиви: «Не було ніяких питань до роботи цих міністрів. Я співчуваю їм як людям і відверто про це кажу. Їх підставили, коли вони йшли в уряд і зняли з себе депутатські повноваження. Але чому це так сталося, я не знаю».

Керівник політради «Нашої України» Роман Безсмертний розкритикував процедуру звільнення міністрів: «Регіонали не могли сформувати коаліцію ніяк, а тепер ніяк не можуть звільнити міністрів, тому що немає кандидатур, яких можна призначити. Ці люди не здатні навіть звільнити нормально людину з посади. Я вже не кажу, що вони можуть керувати цими галузями і працювати гармонійно в уряді. Я вже не кажу про те, що підписуються документи, а вони їх просто не виконують. Ніхто за стіл переговорів з ними не повернеться».

Сьогодні ж «Наша Україна» закликала Верховну Раду звільнити міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка й міністра у справах сім’ї, молоді і спорту Юрія Павленка.
XS
SM
MD
LG