Доступність посилання

ТОП новини

Управління СБУ у Києві викрило оборудки зі столичною нерухомістю


Йдеться про порушення законодавства у сфері приватизації та відчуження майна, що спричинило державі багатомільйонні збитки.

Йдеться про порушення законодавства у сфері приватизації та відчуження майна, що спричинило державі багатомільйонні збитки.

Як повідомила прес-служба СБУ, встановлено, зокрема, що службовими особами однієї з великих державних компаній у приватну власність фізичних осіб в одному з районів Києва було передано будівлю, за яку державна компанія нібито отримала 322 тисяч 866 гривень.

А вже нові власники одразу ж перепродали цей будинок майже за 9 мільйонів гривень.

В іншому випадку – викрито перевищення службових повноважень головою правління однієї із страхової компанії, яка працює на ринку цінних паперів. Встановлено, що порушуючи існуючі норми, керівник продав будинок із офісними приміщеннями у центрі столиці, який складав основу статутного фонду компанії.

Внаслідок цього товариство зазнало збитків на суму понад 8 мільйонів гривень.

За матеріалами Управління СБУ прокуратурою м. Києва порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).
XS
SM
MD
LG