Доступність посилання

ТОП новини

Два найсильніші футбольні клуби України зустрічаються сьогодні у Києві.


Геннадій Мороз Київ, 6 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Поєдинок столичного "Динамо" і донецького "Шахтаря" уже встиг стати класикою національного футболу. Допоки лідери вітчизняного футболу з’ясовують найсильнішого, іншим клубам України залишається боротьба за бронзові медалі Чемпіонату. У 13-му турі вона сягнула свого апогею.

Після недільної перемоги над полтавською "Ворсклою", на третій позиції в першості з 23-ма пунктами в доробку закріпився харківський "Металіст". На три очки менше в донецького "Металурга", який з тим же рахунком 2-1 переграв маріупольський "Іллічівець". А також у дніпропетровського "Дніпра", що вже вдруге поспіль грає внічию 1-1. Цього разу команда Олега Протасова підписала мирову зі своїми географічними сусідами - футболістами криворізького "Кривбасу". Першу перемогу в нинішньому Чемпіонаті учора здобула луганська "Зоря". Аутсайдери турніру на власному полі з мінімальним рахунком 1-0 здолали сімферопольську "Таврію". Завдяки чому луганчани залишили зону вильоту, де нині разом із алчевською "Сталлю" перебуває футбольний клуб "Харків". Сталевари зазнали мінімальної поразки 0-1 у Запоріжжі проти місцевого "Металурга". А ось харків’яни у найрезультативнішому матчі туру з рахунком 2-4 програли в Одесі нестабільному "Чорноморцеві". А ось ще один поєдинок 13-го туру так і не відбувся. Через снігопад у Львові на поле так і не змогли вийти "Карпати" і київський "Арсенал". Долю зустрічі двох команд, що також ведуть боротьбу за третє місце в Чемпіонаті Професійна Футбольна Ліга визначить лише завтра.

Ну і справжня родзинка першості України очікує на шанувальників футболу вже сьогодні. У центральному матчі першої частини Чемпіонату київське "Динамо" прийматиме донецький "Шахтар". Обидва суперника підійшли до звітного матчу на тлі невдач у Лізі Чемпіонів. Як відомо, і "Динамо" і "Шахтар" втратили шанси на вихід у наступний раунд найпрестижнішого турніру Європи. Одначе, в обох командах переконані, що це не завадить гравцям продемонструвати усі свої можливості в такому принциповому матчі. Нагадаю, що цього сезону команди вже зустрічалися між собою. У серпні в Одесі в поєдинку за Суперкубок України сильнішими виявилися динамівці, які здобули упевнену перемогу з рахунком 2-0. Нині у турнірній таблиці кияни випереджають свого головного конкурента на 3 очки. І перемога в сьогоднішньому протиборстві гарантує столичному клубові комфортне перебування на чолі Чемпіонату у переддень тривалої зимової перерви. Не варто говорити, що саме з цієї причини три очки вкрай необхідні й "Шахтареві". Вже за традицією такий відповідальний матч судитимуть іноземці. А саме португальська бригада арбітрів на чолі з Паоло Мануелем Коштою. І не зважаючи на доволі зимну погоду сьогодні о 18-й годині на київському стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського очікується аншлаг.
XS
SM
MD
LG