Доступність посилання

ТОП новини

Народний Рух готується вийти на «власну траєкторію» у політиці.


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 5 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Народний Рух України шукатиме самостійного політичного шляху – на парламентські вибори вирішено йти окремо. Цими днями керівництво партії об’їжджає регіональні організації, щоб дізнатись, чим не вдоволені на місцях і як зміцнити партію. У Дніпропетровську очільник партії Борис Тарасюк та його заступник Василь Куйбіда зустрічались з місцевими та запорізькими однопартійцями.

Борис Тарасюк - "РУХ шукатиме самостійного політичного шляху.
Готуючись до виборів, партію зміцнюватимуть кількісно, організаційно і фінансово, каже керівник народного Руху Борис Тарасюк. Для цього навіть відновили переговори з колишніми поплічниками – Українською народною партією Юрія Костенка, з якими у сварці від часу розколу Руху. Іти ж на вибори планують окремо, як сказав заступник Бориса Тарасюка в партії Василь Куйбіда, «за власною траєкторією», бо через участь у блоці «Наша Україна» Руху втратив частину прихильників.

Як виглядає, «рухівці» налаштовані перебрати в «нашоукраїнців» ініціативу щодо організації «широкої коаліції» (цього разу – опозиційної). Кажуть – «Народний Союз Наша Україна» не може похвалитись досвідом перебування поза владою. А вже зовсім скоро, якщо «антикризова коаліція» і уряд не змінять своїх методів роботи, треба буде переходити в опозицію, вважає заступник голови Народного Руху, народний депутат Василь Куйбіда.

«Логіка процесу нас приведе до цього – до жорсткої опозиції».

Керівника ж Народного руху Бориса Тарасюка чи не найбільше дивує те, що із проекту держбюджету на наступний рік позникали деякі програми, спрямовані на міжнародну співпрацю. Борис Тарасюк:

«Я, наприклад, не можу зрозуміти логіки, чому вилучається бюджетна програма зв’язків із закордонним українством. Мені також не зрозуміло, чому вилучається інша бюджетна програма – підвищення іміджу України за кордоном».

Василь Куйбіда - "РУХ бере на себе тягар створення ширококої опозиційної коаліції".
Що ж до відносин з Президентом, то, Борис Тарасюк обіцяє – його партія в усьому буде послідовною. Віктора Ющенка критикуватимуть, але на наступних президентських виборах знову підтримають його кандидатуру. Якщо, звісно, Президент вирішить знову балотуватись. Борис Тарасюк:

«Що стосується інших варіантів – то це ще гіпотетичні варіанти і їх рано розглядати».

Наразі ж керівництво Руху вирішило вивчити думки однопартійців на місцях. Борис Тарасюк особисто вже зустрівся з активістами партії з 14 регіонів. Усі вони отримали анкети з питаннями щодо партії та українського політикуму. Серед них – про гроші і про імідж: як привабити молодь і чи слід до фінансування партії залучати бізнес?
XS
SM
MD
LG