Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Хто радить Віктору Януковичу? За скільки років окуповується індивідуальне опалення? Чиє свято вшановує сьогодні православна церква?


Ірина Біла Київ, 8 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У той час, як кадрові перестановки у президентському Секретаріаті жваво обговорювалися в суспільстві та ЗМІ, призначення у Кабінеті Міністрів минули майже непомітно. А тим часом, як зауважує газета “День”, Віктор Янукович вже створив "під ключ" власний інститут радників. Що багатьма трактується, як противага оновленій президентській свиті.

Видання зауважує, що Віктор Федорович призначив на посади перевірених людей. Не випадкових. Скажімо, таких, як Ігор Юшко, котрий свого часу радив Леоніду Кучмі, Володимир Семиноженко, Володимир Яцуба. А віднедавна на громадських засадах Віктору Януковичу буде радити регіонал Тарас Чорновіл. Що нашіптуватиме він голові уряду? Це, та інші питання "День" переадресував новоспеченому раднику. Матеріал називається “Без прав, але з обов''язками”. Кабінет міністрів заборонив жителям багатоквартирних будинків переходити на індивідуальні котли. Кому від того стало легше? Відповідь шукає “Газета по-київськи”. Видання також досліджує – який стан справ з установкою індивідуального опалення в українських містах і наскільки ці системи виправдані. Загалом персональне опалення окуповується за 10-12 років. Однак в разі підвищення цін за комунальні послуги, то цей термін може скоротись до 4 років. Докладніше – в матеріалі “Сам собі кочегар”. Серед тих, кого найменше цікавить установка персональних котлів - бомжі. Хоча, як стверджує газета “Комерсант-Україна”, столична влада подбає, щоб вони не мерзнули взимку. За цим, зокрема, слідкуватимуть кілька спеціальних автобусів з волонтерами, які роздаватимуть бомжам теплі речі, пригощатимуть чаєм або супом. І на додачу ще видаватимуть спальні мішки, або пропонуватимуть спеціальні нічліжки. Щоправда, уточнює газета, наразі, це - лише проекти.

“Скандал під градусом” – у статті під таким заголовком газета “Голос України” розповідає про знамените кримське об''єднання "Масандра", якому загрожують не лише російські санкції, а й внутрішні економічно-правові суперечності. 8-го листопада православна церква відзначає день святого великомученика Дмитра. У народному календарі цей день пов’язаний із початком перших справжніх холодів. А ще, хлопці, які сваталися на Дмитра, мали менше шансів отримати гарбуза. Чому? Про це розповідає газета “Україна молода”.
XS
SM
MD
LG