Доступність посилання

ТОП новини

Засідання міждержавної українсько-російської комісії “Ющенко–Путін” може відбутися в грудні


Про можливий приїзд до Києва президента Росії повідомив сьогодні заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий.

Про можливий приїзд до Києва президента Росії повідомив сьогодні заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий.

Серед питань, які планують обговорити глави держав, пан Чалий назвав такі:

«На сьогодні у значній мірі готовий до підписання договір про реадмісію. Фактично, завершуються формальності у Росії, текст його погоджений. Є можливість опрацювати декларацію про зміст українсько-російського стратегічного партнерства. Ця декларація теж свого часу була парафована, однак на сьогодні сторони висловили зацікавленість прописати у ній існуючий механізм діяльності українсько-російської міждержавної комісії. Формат “Ющенко – Путін” є ключовим у розвитку українсько-російських стратегічних відносин».

Олександр Чалий повідомив також, що сторони розглянуть питання економічної співпраці між Україною і Росією, можливість здійснення спільних проектів у літакобудуванні та космічній галузі.

Одним з головних питань під час засідання міждержавної комісії “Ющенко-Путін” оглядачі називають питання перебування російського Чорноморського флоту на українській території.
XS
SM
MD
LG