Доступність посилання

ТОП новини

Результат пікетування представниками громадської організації «Антикримінальний вибір» обласної прокуратури у Рівному стало поновлення кримінальних справ.


Валентина Одарченко Рівне, 10 листопада 2006р. (Radiosvoboda.Ua) - Учора активісти Всеукраїнської громадської організації «Антикримінальний вибір» пікетували прокуратури кількох областей, звинувачуючи ці установи у невиправданому затягуванні та закритті резонансних кримінальних справ. Результатом стало поновлення раніше закритих та активізація розгляду кримінальних справ.

У Рівному акції передував грабіжницький напад на прес-аташе «Антикримінального вибору» Івана Чорнобая. Тиждень тому злочинці силою відібрали в журналіста сумку з ноутбуком, у якому знаходилися матеріали першого випуску громадсько-політичної газети журналістських розслідувань «Під прицілом». Голова обласної організації «Антикримінального вибору» Сергій Штурхецький, він же голова незалежної медіа-профспілки Рівненщини наголосив – варто взяти до уваги, що у викраденій папці знаходилися фабули 34-х економічних та стільки ж справ про злочини іншого складу, здійснені на території області і закриті прокуратурою лише в минулому році з різних підстав. Їхній зміст попередньо озвучив на прес-конференції член Координаційної ради «Антикримінального вибору» Сергій Луценко.

Луценко: « За 2000-2006 роки на територію Рівненщини завезено 632 автомобілі в якості гуманітарної допомоги та зареєстровані без сплати митних платежів та відповідних зборів. Велика частина інвалідів про те, що вони є власниками авто, не знають, а тим часом 46 автомобілів при перевірці були зареєстровані на третіх осіб без сплати податків…»

Лише з цієї афери у бюджет недоотримано мільйон триста тисяч гривень, однак працівники прокуратури досі не дали правову оцінку даним фактам… Пакет документів, зібраний «антикримінальниками» шляхом журналістських розслідувань та інформаційних запитів до міліції й прокуратури, став приводом для організації просвітницької акції під гаслом «Бандитам – тюрми, громадськість повинна знати правду», яку активісти провели учора під стінами правоохоронців, пікетуючи їх із плакатами «Прокуратура – кладовище кримінальних справ» . У результаті прокуратура впритул зайнялася розслідуванням пограбування журналіста, а прокурор області Леонід Ореховський провів прес-конференцію, на якій визнав – координація роботи між представниками МВС і прокуратури в області залишає бажати кращого, через те, мовляв, і справи затягуються… Щодо сумнозвісних автомобілів –

Пікет перед прокуратурою Рівненської області.
Ореховський: «Питання відносно 632-х автомобілів – на вчорашній день ми вирішили, що там є про що говорити, є склад злочину, і сьогодні кримінальна справа порушена. Було багато недопрацювань, які необхідно усунути… »

Прес-секретар Рівненської обласної прокуратури Світлана Сирота зауважила, що акція має позитивний результат, і «добре, що є така організація, яка інформує громадськість.

Тим часом у Луцьку під час подібної акції розпочали анкетувати громадян із запитанням - хто, на вашу думку, покриває корупціонерів? Результати будуть оприлюднені за тиждень.
XS
SM
MD
LG