Доступність посилання

ТОП новини

Ціну на транзит російського газу не можна було підвищити разом із подорожчанням газу для України, стверджує прем’єр-міністр


Як заявив Віктор Янукович, так передбачають січневі 2006 року угоди. Це питання до тих, хто підписував ті угоди, за якими ціну на газ «підписали на пів року, а ціну на транзит — на 5 років», додав прем’єр.

Як заявив Віктор Янукович, так передбачають січневі 2006 року угоди.

Це питання до тих, хто підписував ті угоди, за якими ціну на газ «підписали на пів року, а ціну на транзит — на 5 років», додав прем’єр у суботньому інтерв’ю телеканалові «Інтер».

Колишній голова правління «Нафтогазу України» Олексій Івченко зазначав, що за згаданими угодами в односторонньому порядку не можна змінювати ні ціну на транзит, ні ціну на газ. Але зараз, за його словами, українська сторона «погоджується на збільшення ціни (на газ), але не порушує питання про підвищення транзитної ставки».

За новими домовленостями ціна імпортованого до України газу з нового року зростає з 95 до 130 доларів за тисячу кубометрів. При цьому вартість транзиту залишається на попередньому рівні — 1,6 долара за тисячу кубометрів на сто кілометрів відстані.
XS
SM
MD
LG