Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці обурені, що США заветували в ООН резолюцію проти Ізраїлю


У суботу США наклали вето на резолюцію Ради Безпеки, яка мала засудити Ізраїль за загибель 19 цивільних палестинців в смузі Гази й закликати Ізраїль вивести звідти свої війська.

Палестинський уряд під керівництвом руху «Хамас» заявив, що це вето дає Ізраїлеві «зелене світло на здійснення нових різанин».

У суботу США наклали вето на резолюцію Ради Безпеки, яка мала засудити Ізраїль за загибель 19 цивільних палестинців в смузі Гази й закликати Ізраїль вивести звідти свої війська. Представник США назвав проект резолюції упередженим і політично мотивованим.

Минулої середи 19 палестинців, серед них 7 дітей і 4 жінки, загинули внаслідок ізраїльського обстрілу в селищі Бейт-Ханун. Ізраїль заявляє, що то був нещасний випадок у перебігу бойової операції проти палестинських екстремістів на півночі смуги Гази.

Тим часом у неділю в тому ж регіоні, за повідомленням палестинської влади, від ізраїльського авіаудару загинув підліток-палестинець. Ізраїльська армія заявляє, що завдала удару по повстанцях, які вранці в неділю обстріляли звідти Ізраїль ракетами.
XS
SM
MD
LG