Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко прагне абсолютного домінування у суперважкій вазі світового боксу.


Геннадій Мороз Київ, 13 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — Після перемоги над американцем Броком в нью-йоркському Медісон Сквер Гардені Володимир Кличко заявив про плани об’єднати усі найпрестижніші Чемпіонські титули в професійному боксі.

Недільного ранку в Нью-Йорку Володимир Кличко у поєдинку з Келвіном Броком захистив свій Чемпіонський пояс за версією Ій Бі Еф. Не зважаючи на серйозний спротив свого опонента і доволі серйозне ушкодження, якого Кличко-молодший зазнав у 6-му раунді, вже в наступному Володимир зумів відправити американця в нокаут.

Брок, хоч і звівся на ноги, продовжувати поєдинок вочевидь, вже не зміг. "Кличко дуже сильний боксер, а його удар ще сильніше, ніж я припускав", - тільки й зміг сказати після бою американський боксер. Крім того, Келвіна Брока відверто здивувало, що в Нью-Йорку Кличка підтримували навіть більше, ніж його самого. Ну, а для українця учорашній бій став 50-им за кар’єру. Володимир Кличко здобув 47 перемог, 42 нокаутом.

У наступному поєдинку Володимир Кличко прагне зустрітися з чемпіоном за іншою світовою версією. "Я хочу битися з кимось із чемпіонів. Власне, з кожним із трьох. Я вважаю, що світ потребує справжнього чемпіона в суперважкій вазі", - заявив на прес-конференції Володимир Кличко. Власниками чемпіонських поясів у трьох інших версіях нині є американець Брігс, росіянин Валуєв та Маскаєв з Казахстану.

Далі про футбол. Тільки 5 днів протримався здавалося б критичний шестиочковий відрив київського "Динамо" від донецького "Шахтаря" в першості України. Вже в наступному турі, столичні футболісти не втримали перемогу у Львові. На останніх хвилинах "Карпати" змогли зрівняти рахунок 1-1. А ось "Шахтар", упевнено здолавши одеський "Чорноморець", у турнірній таблиці скоротив відставання від "Динамо" вже до 4-х очок. На третю позицію в першості, розгромивши вдома луганську "Зорю", повернувся "Дніпро". 23 очки, як і дніпряни, має харківський "Металіст", який поступився у Сімферополі місцевій "Таврії". На один пункт менше в столичного "Арсенала". Учора гармаші на власному полів упевнено переграли маріупольський "Іллічівець". У восьми поєдинках 14-го туру гості не здобули жодної перемоги. Більше того, забили тільки один гол на всіх. У Львові відзначилися динамівці. Тож, в інших матчах "Ворскла" у Полтаві з рахунком 2-0 переграла донецьких металургівців. І у двох матчах забитих м’ячів не було. Нульовими нічиїми закінчилися поєдинки алчевської "Сталі" і "Кривбаса", а також футбольного клубу "Харків" і металургівців Запоріжжя.

Матчі 15-го заключного туру в першому колі чемпіонату відбудуться вже цими вихідними.
XS
SM
MD
LG