Доступність посилання

ТОП новини

Сімферопольські правоохоронці вирішили відкласти силове звільнення самовільно зайнятої репатріантами земельної ділянки


Репатріанти відмовилися виконувати вимоги судових виконавців. Напередодні влада Сімферополя та Алушти ухвалила звільнити землі та квартири, які незаконно, за її словами, зайняли кримські татари, за допомогою внутрішніх військ та спецпідрозділів.

Про це повідомляє місцева міліція.

Судові виконавці у присутності правоохоронців передали репатріантам виконавчі листи. Коли ж останні відмовилися їх виконувати, представники міліції склали про це протокол і залишили місце, де кримські татари проводять акцію протесту.

Учора кримський главк міліції повідомив, що готовий силою звільнити самовільно зайняті раніше репатріантами земельні ділянки і квартири в Сімферополі та Алушті, залучивши для цього до 15 тисяч бійців внутрішніх військ та спецпідрозділів «Беркут» і «Титан».

Напередодні влада Сімферополя та Алушти ухвалила звільнити землі та квартири, які незаконно, за її словами, зайняли кримські татари.

Репатріанти вже оголошували, що добровільно віддавати власність не збираються.

Представник Меджлісу Надир Бекіров заявив: «Чого домагається держава в загальному масштабі? Чому ухвалюють закони, які дозволяють масово репресувати людей, які борються за свої права? Чому не ухвалюють закони, які відновлюють їхні права? Або коли навіть у межах чинного законодавства, як це було нещодавно в Ялті, люди домоглися, щоб їм надали землю, потім через суд влада у них цю землю відібрала. Влада сама провокує кримських татар на акції самоповернення. Але якщо здійсниться цей силовий варіант, то не треба буде потім дивуватися, що в Україні, зокрема, в Криму, держава заохочує початок масової міжетнічної війни».

Депортовані радянською владою кримські татари почали повертатися до Криму наприкінці 1980-х років.

Щоб створити умови для проживання, вони почали самовільно займати квартири або ж землі для будівництва житла.

Репатріанти неодноразово звинувачували владу у небажанні допомагати переселеним народам та у свавіллі над депортованими громадянами.

Кримські татари становлять близько 14% населення Криму.
XS
SM
MD
LG