Доступність посилання

ТОП новини

До чого дозвітуються Тарасюк та Гриценко?


Тетяна Ярмощук Київ, 15 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – На порядку денному Верховної Ради сьогодні звіти Анатолія Гриценка та Бориса Тарасюка. Посади міністрів оборони та закордонних справ призначають за конституційною квотою Президента.

Прем’єр раніше погрожував звільнити Тарасюка

Ні Анатолія Гриценка, ні Бориса Тарасюка у відставку не відправлять, поки що. Так вважає представник Партії регіонів Тарас Чорновіл. Разом з тим, на його думку, Тарасюк на посаді керівника закордонного відомства не залишиться, а діяльність Гриценка перевірятиме слідча комісія: “По Грищенкові, за результатами звіту, очевидно, створять відповідну слідчу комісію, яка має перевірити факти про дуже грубі зловживання щодо майна армії. Якщо це підтвердиться, міністр буде відправлений у відставку негайно. Якщо не підтвердиться, працюватиме і розказуватиме як він любить НАТО. Щодо міністра закордонних справ, то тут політично вже все вирішено. Він не буде працювати міністром. Йдеться лише про час, коли ми зможемо мати впевненість, що Президент спокійно, без зайвих образ внесе кандидатуру нового міністра закордонних справ і ми за неї проголосуємо”.

Раніше ініціювати звільнення Бориса Тарасюка погрожував прем’єр Янукович. У Міністерстві ж закордонних справ вважають, що доля їхнього керівника залежить від рішення Президента. Речник МЗС Андрій Дещиця: “Конституція України передбачає, що рішення про перебування міністра закордонних справ лежить в компетенції Президента. Президент повністю підтримує діяльність міністра на посаді”.

Президент не очікує перегляду зовнішньополітичного курсу


Сам же Президент Віктор Ющенко наголошує, що зовнішньополітичний курс України не зміниться: “Заслуховування доповіді міністрів не тягне ревізії зовнішньополітичного курсу. Міністри, які були представлені Президентом на ці посади, виконували той курс, який випливає з національно-правових документів і тієї політичної позиції, з якою переміг український Президент. Тому я хочу наголосити, що ніяких змін зовнішньополітичного курсу, як у плані інтеграції до Євросоюзу, так і в плані інтеграції до Євроатлантичного союзу, не буде”.

Наразі ж тимчасова слідча комісія перевіряє роботу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Невизначена доля і міністрів у справах сім’ї та молоді Юрія Павленка та охорони здоров’я Юрія Поляченка.
XS
SM
MD
LG