Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко наразі залишив керівництво львівської міліції на посадах.


Галина Терещук Львів, 15 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — «Злочинці кинули правоохоронцям професійний виклик», — заявив сьогодні у Львові міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Він зобов’язав львівську міліцію до Нового року розкрити один із двох замахів на життя львівських підприємців, які скоєні останнім часом. В іншому разі керівний склад міліції змінять. Три тижні тому вибухівку підклали під автомобіль власника гуртового ринку Романа Федишина, внаслідок вибуху загинула невинна школярка. Учора розстріляли гендиректора склодзеркального заводу Богдана Дацка.

Приїзд міністра Луценка до Львова був несподіваний. В обласному управлінні міліції він провів нараду, дав брифінг і відлетів у Київ на засідання парламентського комітету. Керівництво львівської міліції від будь-яких коментарів у справі вбивства Богдана Дацка утримується.

Міністр Луценко повідомив, що вже сьогодні міліція, за згодою прокуратури, оголосить у розшук людину, яку підозрюють у виготовленні і підкладенні вибухівки в машину власника ринку «Шувар» Романа Федишина. Внаслідок вибуху три тижні тому випадково загинула школярка.

А щодо вчорашнього вбивства гендиректора склодзеркального заводу «Галімпекс» Богдана Дацка міліція опрацьовує 6 версій, 3-4 з них дуже близькі до істини, сказав Юрій Луценко. За його словами, це замовне вбивство, виконане професіоналом: «Усі ці версії свідчать про величезні фінансові потуги, які мають замовники цього розстрілу. Така справа у 2-3 дні не розкривається».

Луценко проти «політичних» звільнень

Кілька політичних партій у Львові звернулись до міністра з проханням звільнити з посади начальника УМВС області Віталія Максимова, оскільки за останній рік не розслідуване жодне з 4 замовних вбивств на Львівщині. Однак міністр Луценко заявив, що він не поведеться ні на які політичні заяви та звернення — «Бо міліція не організовує вбивства і не може їх регулювати, більше чи менше».

Президія Львівської облради розгляне питання криміногенної ситуації в області на позачерговій сесії. У найближчу п’ятницю у Львові відбудеться виїзне засідання Ради нацбезпеки та оборони.
XS
SM
MD
LG