Доступність посилання

ТОП новини

Україна співпрацюватиме з ЄС над пошуком джерел енергоносіїв, альтернативних до російських


Про це сказав президент Віктор Ющенко, виступаючи на міжнародному медіа-форумі. Тим часом прем’єр-міністр Віктор Янукович після першого засідання міжурядової українсько-польської комісії зазначив, що Україна залишається надійним партнером ЄС у транзиті російського газу.

Про це сказав президент Віктор Ющенко, виступаючи на міжнародному медіа-форумі.

«Україна активно виступає в цьому питанні, включаючи проект Одеса-Броди, потім Ґданськ, нафтопровід „Дружба“, будівництво нафтопереробного хімічного заводу у Бродах», — сказав президент.

Тим часом прем’єр-міністр Віктор Янукович після першого засідання міжурядової українсько-польської комісії зазначив, що Україна залишається надійним партнером ЄС у транзиті російського газу.

«Україна цього року зробила все для того, щоб виконати свої обов’язки перед Європейським Союзом, тобто зняти питання відбору газу на території України, який постачається з боку Росії в бік Європейського Союзу. Україна є і буде надійним партнером Європейського Союзу в питаннях транзиту енергоносіїв. Ми гарантуємо, що у 2007 році ми свої зобов’язання перед Європейським Союзом і перед Росією виконаємо», — заявив Янукович.
XS
SM
MD
LG