Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Є така країна!


Микита Мойсеєв Київ, 15 листопада 2006 року. Подія яка без сумніву значно посилила українську популярність - помаранчева революція. Однак лише цього замало, аби про Україну знали у світі. Очевидно цієї думкою переймалися і організатори Міжнародного медіафоруму «Україна на інформаційній карті світу», що стартував у Києві. Що це за форум? Що можуть сказати про Україну британці, французи, американці та чехи - дізнаєтесь із сьогоднішніх Звуків Життя "є така країна!"

Репортаж кореспондентки Радіо Свобода Наталки Коваленко з Міжнародного Медіафоруму “Україна на інформаційній карті світу”

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Більшість новин прості американці дізнаються з телебачення. Телепрограми, в свою чергу мало уваги приділяють міжнародним новинам. Не тільки про Україну, а про Францію, наприклад, говорять лише тоді, коли стається гучний скандал - розповідає кореспондент радіо свобода Юрій Дулерайн. Два роки тому, нинішнє покоління американців вперше почуло назву - Україна.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Хорватська тележурналістка - Інка Етерович - відслідковує долю України ще із акту про незалежність. Буває тут часто, оскільки спеціалізується на міжнародних новинах. Хорвати й досі вважають Україну не вартої уваги, незважаючи на українську діаспору, яка навіть має свої культурні центри в їхній країні. Проте українська спільнота в Хорватії живе непомітно - каже пані Інка.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Аби у Чехії більше знали про Україну - бракує державного голосу - переконана кореспондентка Радіо Свобода у Празі Оксана Пеленська. Як приклад - на сайті Посольству України у Чехії досі висять новини про прем*єра Юлію Тимошенко. Не видається у Чехії і жодного україномовного журналу чи газети. І це при тому, що в країні працює понад двісті тисяч наших заробітчан. Зрештою - вони і формують імідж держави каже Оксана Пеленська. Який же імідж українського заробітчанина?

Найкращою рекламою України у світі і могла би бути позитивна інформація, але базована на справжньому покращенні рівня життя - вважає журналіст Андрій Шевченко, один з учасників міжнародного медіафоруму "Україна на інформаційній карті світу". І хоча на форумі було достатньо високопосадовців, у тому числі і Президент України, Андрій має власну думку щодо державного формування українського іміджу.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG