Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада сьогодні не розглядатиме законопроекту про Голодомор


Представник Президента у парламенті Роман Зварич вважає, що антикризова коаліція свідомо затягує процес.

На розгляд Верховної Ради документ вніс Президент Ющенко на початку цього місяця. Головним положенням документа є визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом української нації.

Представник Президента у парламенті Роман Зварич вважає, що антикризова коаліція свідомо затягує процес: “Черговий раз було не невиконане слово, яке було дано. Зрозуміло, що сьогодні був останній день, напередодні річниці цієї трагедії. Таке свідоме затягування цього процесу дає Президенту підстави говорити про безвідповідальну позицію парламенту” , – Роман Зварич.

Сьогодні у Верховній Раді зареєстрували законопроект про Голодомор, розроблений представниками Партії регіонів.

На відміну від президентського, у цьому проекті закону немає згадки про “геноцид”. Регіонал Дмитро Святаш в інтерв’ю Радіо Свобода: "Сам термін Голодомор є доволі штучним. Голодомор – це свідоме знищення нації, шляхом запровадження голоду. У ці роки був неврожай і в нас, і по всьому Радянському Союзу тоді воно було. А коли зараз в Китаї чи в Індії неврожай, чи в Зімбабве, то що можна сказати, що це штучно запроваджене вивезення продуктів? ” , – Дмитро Святаш.

За оцінками істориків, Голодомор 32-33 років забрав життя 7-10 мільйонів українців.
XS
SM
MD
LG