Доступність посилання

ТОП новини

Спікер парламенту та фракція соціалістів не голосуватимуть за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка


Учора Печерський райсуд Києва визнав провину Юрія Луценка у скоєнні двох корупційних правопорушень. Разом із тим суд не виявив у діях Луценка корисливих мотивів. Прес-служба МВС вказувала на порушення процедури складання протоколів про корупційні дії міністра і заявляла про намір оскаржити їх у суді як незаконні. Міністр Юрій Луценко назвав звинувачення у корупції «політичною розправою».

Про це сьогодні у Львові заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Учора Печерський райсуд Києва визнав провину Юрія Луценка у скоєнні двох корупційних правопорушень.

Разом із тим суд не виявив у діях Луценка корисливих мотивів.

Як повідомив адвокат урядовця Юрій Бергельсон, Луценко має заплатити 340 гривень штрафу.

Щодо розміру штрафу спікер Мороз зазначив: «Рівень покарання говорить про рівень корупції. Я не думаю, що це турбує Луценка, і не треба робити трагедію. Все владнається».

Минулого тижня слідче управління Генеральної прокуратури передало до Печерського суду два протоколи про корупцію з боку міністра внутрішніх справ. Заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що, розслідуючи справу про вбивство полковника УБОЗ Романа Єрохіна, прокуратура зіткнулася «з дуже серйозними фактами корупції в правоохоронних органах». За словами Кузьміна, йдеться про «незаконне присвоєння спеціальних звань офіцерському складові керівництва МВС, про незаконну видачу бойових пістолетів громадянам, які не мають права на носіння зброї, i багато іншого».

Прес-служба МВС вказувала на порушення процедури складання протоколів і заявляла про намір оскаржити їх у суді як незаконні. Міністр Юрій Луценко назвав звинувачення у корупції «політичною розправою».

Голова секретаріату президента теж назвав рішення суду щодо наявності у діях Юрія Луценка корупційних дій політичним замовленням.

Віктор Балога наголосив, що матеріали Генеральної прокуратури, розглянуті Печерським райсудом Києва, взяли зі скасованої раніше кримінальної справи, котру закрили через відсутність складу злочину в діях Луценка.
XS
SM
MD
LG