Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Підстави звинувачення.


Київ, 21 листопада 2006 року. В Україні розгорівся черговий скандал щодо одного з “помаранчевих” міністрів. Після створення депутатами тимчасової слідчої комісії з перевірки можливого зловживання службовим становищем, після заяв заступника генпрокурора про виявлення корупції у роботі міністра внутрішніх справ, Юрія Луценка спіткала ще одна прикрість. Печерський суд Києва визнав його провину у двох правопорушеннях. За що він і покараний штрафом у триста сорок гривень. Зі свого боку, головний міліціонер відкидає всі звинувачення у корупції та вважає їх “політичними”. З чим пов’язані всі ці пристрасті навколо Юрія Луценка і чим вони можуть закінчитися?

Як повідомив адвокат Луценка, Юрій Бергельсон, суд під час розгляду матеріалів справи не встановив корисливих мотивів, однак, все ж таки визнав главу МВС винним у протиправних діях.

Як Ви оцінюєте скандал навколо звинувачень на адресу головного міліціонера країни? Поцікавилися ми у перехожих на столичних вулицях.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Секретар Комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією, член фракції партії соціалістів (в якій Юрій Луценко був одним із лідерів) Василь Волга стверджує, що глава МВС почав уже виборчу кампанію. За що саме (за президентське чи прем’єрське крісло, за впливову фракцію у парламенті) – сказати важко, зазначає пан Волга. Але при цьому він впевнений, що такі наміри пана Луценка небезпечніші, ніж скандал навколо корупційних звинувачень на адресу керівника МВС.

Ще один соціаліст-депутат, Йосип Вінський, котрий на відміну від Василя Волги, є зараз опонентом лідера СПУ Олександра Мороза, називає останні події навколо міністра внутрішніх справ “політичною розправою”.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

42-х річний Юрій Луценко народився у Рівному. Закінчивши Львівський політехнічний інститут, здобув фах інженера електронної техніки. Служив в армії, працював на Рівненському заводі "Газотрон", був заступником голови Рівненської облради, помічником прем’єр-міністра. А всеукраїнську відомість отримав як співголова акції "Україна без Кучми". Міліцію очолив наприкінці вересня минулого року. Як до Луценка ставляться зараз його земляки – розповідає рівненська кореспондентка Радіо Свобода Валентина Одарченко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Одним із політиків, якого Юрій Луценко хотів запроторити за грати за порушення закону є колишній харківський губернатор, нині – один із впливових депутатів фракції Партії регіонів, Євген Кушнарьов. Пан Кушнарьов відкидав звинувачення на свою адресу, пан Луценко на них наполягав. І от тепер вони помінялися ролями: вже Євген Кушнарьов звинувачує главу МВС.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG