Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Молдова підписали угоди, які мають зміцнити їхню співпрацю на кордоні


Йдеться насамперед про боротьбу з контрабандою. Україна і Молдова відтепер більше обмінюватимуться інформацією про контрабанду на їхніх кордонах.

Йдеться насамперед про боротьбу з контрабандою.

Україна і Молдова відтепер більше обмінюватимуться інформацією про контрабанду на їхніх кордонах.

Документи про це підписали в Брюсселі заступник міністра закордонних справ України Андрій Веселовський і його молдавська колега Евґенія Кіструґа. Свої підписи під угодами вони поставили в присутності Комісара ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства Беніти Ферреро-Вальднер.

Андрій Веселовський пояснив, що перша угода обумовлює співпрацю між прикордонними відомствами України і Молдови, друга — між митними відомствами.

Третій документ, за словами Веселовського, технічного характеру: це протокол, у якому сторони домовляються за участю місії ЄС на кордоні, що вони всі вп’ятьох на щомісячній основі постачають взаємну інформацію стосовно найважливіших процесів, пов’язаних із перетином кордону, слабких моментів на кордоні, нових загроз чи проблем і, відповідно аналізуючи цю інформацію, вирішують, як діяти далі: «Бо будьмо відверті: якщо прикордонники і митники посилюють увагу до ділянок, де відбуваються проколи, де відбувається контрабанда, то контрабандисти теж не сплять».
XS
SM
MD
LG