Доступність посилання

ТОП новини

День Свободи у Криму пройшов під гаслом “Розчави оранжизм!”.


Володимир Притула Сімферополь, 22 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – День Свободи у Криму пройшов під гаслом “Розчави оранжизм!”. Сьогодні у Сімферополі біля стін кримського парламенту близько пів тисячі представників Партії регіонів, Російського блоку, Прогресивної соціалістичної партії та Євразійської спілки молоді Криму провели мітинг проти Помаранчевої революції.


Aнтипомаранчевий мітинг під стінами
ВР Криму у Сімферополі.
(© RadioSvoboda.Ua)
“Геть помаранчевих! Розчави оранжизм!”, - активісти Євразійської спілки молоді Криму, демонструючи своє ставлення до святкування другої річниці Помаранчевої революції, розчавили десяток помаранчевих кульок і потопталися чобітьми по прапору з надписом “Так! Ющенко!”. Один з організаторів акції Костянин Книрик заявив, що його товариші планували чавити апельсини, але від них багато бруду і правоохоронці могли приписати учасникам мітингу хуліганство, тож фрукти замінили на повітряні кульки.

На мітинг під стінами кримського парламенту окрім “євразійської” молоді, що прийшла у чорних масках на обличчях, зібралися представники Партії регіонів, Російського блоку і Прогресивної соціалістичної партії. Учасники мітингу назвали сьогоднішній День Свободи “Днем ганьби” і заявили, що Крим постраждав від політики “помаранчевих” найбільше з усіх регіонів України. Вони також висловили свою підтримку політиці Партії регіонів та Антикризової коаліції, зокрема, тієї, що спрямована на “досягнення політичного рівноправ’я двох державотворчих культур – російської та української”.

Один з лідерів кримської організації Партії регіонів, депутат парламенту автономії Петро Запорожець чомусь відмовився говорити українською, коли я у нього запитав чи свято для нього День Свободи: “Воно ніяк не підходить під свято, бо два роки тому була просто спроба розколоти Україну. І дякувати Богу, що цього не сталося. Але сьогодні це може повторитися, бо крайньо праві не хочуть підтримати Президента”, - сказав “регіонал” Петро Запорожець.

Представники політичних сил Криму, які підтримували Помаранчеву революцію, вирішили сьогодні не проводити публічних масових заходів, обмежившись участю у “круглому столі”, на якому обговорили причини своєї політичної поразки. Водночас, кримські “помаранчеві” політики переконані, що як би там сьогодні не було, але народ таки переміг. Каже лідер кримської організації Народного руху України, депутат парламенту автономії Леонід Пилунський: “Це свято людей, які вийшли на майдан. Вони, на відміну від політиків – нічого не програли. Так, є розчарування, але все-рівно це перемога, бо ми вже всі інші!”, - вважає “рухівець” Леонід Пилунський.
XS
SM
MD
LG