Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко пропонує «Нашій Україні» спільно домагатися скасування конституційної реформи


Виступаючи сьогодні у Берліні, лідерка БЮТу висловила впевненість, що дві політичні сили спільно звернуться до Конституційного Суду з проханням переглянути чинність політреформи. Водночас член ради НСНУ, голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко заявила, що не виключає можливості об’єднання «Нашої України» та БЮТу навколо скасування політичної реформи.

Виступаючи сьогодні у Берліні, лідерка БЮТу висловила впевненість, що дві політичні сили спільно звернуться до Конституційного Суду з проханням переглянути чинність політреформи.

За її словами, для цього є всі правові підстави.

Текст конституційного подання, каже Тимошенко, БЮТ готовий надіслати «Нашій Україні».

Водночас член ради НСНУ, голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко заявила, що не виключає можливості об’єднання «Нашої України» та БЮТу навколо скасування політичної реформи.

«Позиції „Нашої України“ і БЮТу багато в чому збігаються. Що стосується взагалі питання політреформи, моя думка така, що це абсолютно недосконала зараз система. Політреформу треба продовжувати далі, дуже серйозно займатися розмежуванням повноважень трьох гілок влади», — заявила Ульянченко.

Раніше президент України створив конституційну комісію, яка має напрацювати пропозиції щодо змін до Конституції України.

Голова держави заявив про необхідність продовжити політичну реформу.

Водночас голова Верховної Ради Олександр Мороз закликав Віктора Ющенка обговорити це питання під час круглого столу.
XS
SM
MD
LG