Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Ужгороді відкривають нове Генконсульство Угорщини.


Надія Петрів Ужгород, 24 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Ужгороді відкривають нове приміщення Генерального консульства Угорської Республіки. До Закарпаття приїдуть міністри закордонних справ Угорщини Кінга Гьонц та України – Борис Тарасюк. Яка мета відкриття нового генконсульства, для чого його побудували й чим ця подія така важлива?

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк та міністр закордонних справ Угорщини Кінга Гьонц на відкритті нового генконсульства Угорщини в Ужгороді. 24 листопада 2006 р.
Потреба у новому, більшому генконсульстві Угорщини в Ужгороді актуальна з моменту, як Угорщина приєдналася до євроспільноти. Саме з того часу Угорщина запровадила візовий режим для українців. Відповідно, для видачі віз знадобилася більша кількість консулів, і трьома, як було раніше, ужгородське генконсульство вже не могло обійтися. Зараз у новому, збудованому за кошти Угорщини консульстві, працюють 9 консулів. І навіть попри це час від часу виникають черги українців, котрі бажають поїхати до Угорщини.

У генконсульстві Угорщини в Ужгороді щодня видають сотні віз. Влітку, приміром, спостерігається пік охочих відвідати цю країну — до 600 осіб щодня. Причина цього туризм. До того ж, на Закарпатті ще є консульство Угорщини в Берегові, бо власне Берегівський район найбільше дотичний до Угорщини і в ньому проживає чи не найбільше угорців. А загалом за рік від 150 до 170 тисяч українців отримують візи до Угорщини саме в цих двох консульствах.

Таку велику кількість охочих потрапити до Угорщини пояснити дуже просто. В основному поїхати до Угорщини прагнуть закарпатці. Зазвичай мешканці прикордонних регіонів завжди мають родинні зв’язки по обидва боки кордонів і їздять одні до одних. У цифровому вигляді це виглядає ще більш показово. За останнім всеукраїнським переписом 2001 року, в Україні мешкають понад 156 тисяч угорців. З них 151 тисяча живе саме в Закарпатській області. Угорці — друга за чисельністю національна спільнота в Закарпатті.
XS
SM
MD
LG