Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розпочався XV Міжнародний джазовий фестиваль «Джаз на Дніпрі».


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 24 листопада 2006 року (RadioSvoboda.Ua) – Цього року фестиваль приурочили до 75-ої річниці створення Дніпропетровської області. Його розпочали виступами чотирьох виконавців з України й Росії та джем-сейшном.

У перший фестивальний вечір на сцені театру російської драми ім. М.Горького звучали джазові стандарти й авторські композиції у виконанні Губернаторського біг-бенда під керуванням Юрія Паламарчука (Дніпропетровськ), Романа Даніелса (Дніпропетровськ), Дмитра Олександрова та групи «Маніфест» (Київ, Дніпропетровськ) та Лери Гехнер і гурту «NO BUDDS» (Санкт-Петербург).

Організатори — представники Управління протокольних і масових заходів Дніпропетровської облдержадміністрації — кажуть, що цього року намагалися представити публіці якомога більше дніпропетровського джазу — 10 із 13-ти цьогорічних учасників живуть і працюють у місті.

Ведучий фестивалю Олексій Коган назвав цьогорічний «Джаз на Дніпрі» «робочим фестивалем»:

«Я дуже задоволений, що цей фестиваль відбувається… Для мене це зайва можливість побачити музикантів, котрих я люблю».

Одним із головних досягнень організаторів цьогорічного фестивалю він вважає те, що їм вдалося привезти до Дніпропетровська справжні джазові «бомби» — російських та білоруських виконавців: Леру Гехнер з квартетом «NO BUDDS» (Санкт-Петербург) та гурт «Apple Tea» (Мінськ).

Співаки пропагують соціальний проект — будівництво дитячої лікарні

На прес-конференції організатори наголосили, що «Джаз на Дніпрі» зберігатиме свою традицію відмови від суддівства — мовляв, судити творчість аморально, отож за підсумками фестивалю всі учасники отримують дипломи.

Окрім популяризації джазового мистецтва, цього року джазмени мають на меті також пропагувати соціальний проект — будівництво дитячої лікарні, яке ініціює Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000».

Фестиваль «Джаз на Дніпрі» у Дніпропетровську започаткували ще за радянських часів. Після тривалої перерви 2000-го року його відродили. Упродовж останніх 6 років фестиваль проходить за підтримки облдержадміністрації. У різні роки його учасниками були відомі джазові виконавці з України, Росії, Білорусі, США, Швейцарії, Англії, Німеччини, Ізраїлю та Франції.
XS
SM
MD
LG