Доступність посилання

ТОП новини

Посол України в Росії назвав Голодомор спільним лихом


Від масового голоду в СРСР постраждали не лише українці - лихо було спільним, сказав журналістам посол України Олег Дьомін у суботу на панахиді за жертвами Голодомору в Богоявленському соборі Москви.

"Я не кажу, що це лихо лише українців. Вмирали всі однаково. Це лихо спільне", - сказав О. Дьомін. Він відзначив, що в роки Голодомору Україна втратила від десяти до 14 мільйонів людей. Але й на Кубані, в Білгородщині та інших місцях Радянського Союзу багато людей лягли жертвами цієї трагедії.

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв''язків Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін, який очолив панахиду, наголосив, що "жертви наших народів повинні навчити нас тому, аби не намагатися збудувати Царство Боже без Бога". "Найкраще, що ми можемо зробити сьогодні, - це не промови і мітинги, а молитва і добра пам''ять про тих, хто постраждав у роки гонінь", - сказав В. Чаплін.

Він побажав, аби всі уроки історії закарбувалися в пам’яті молодому поколінню, яке невдовзі визначатиме долю країн колишнього СРСР.
XS
SM
MD
LG