Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко вважає недостатньою підтримку урядом малого та середнього бізнесу


Про це глава держави заявив у понеділок на зустрічі з підприємцями.

Про це глава держави заявив у понеділок на зустрічі з підприємцями:

«Якщо Україна піде дорогою монополій, концентрації в тих чи інших руках ключових галузевих виробництв, ми можемо стати нацією олігархів, але ніколи не станемо нацією середнього класу. Чи 1,8 мільйони, які передбачені сьогодні в бюджеті наступного року, достатня відповідь, що ми розуміємо політику малого та середнього бізнесу? Скоріше всього, навпаки. Це свідчення того, що влада ігнорує проблеми розвитку малого та середнього бізнесу. Йдеться не про одну програму, йдеться хоча б про десяток програм, які відносяться до сфери малого та середнього бізнесу».

Раніше віце-прем''єр-міністр Микола Азаров заявляв про необхідність послабити увагу Державної податкової адміністрації до підприємств малого та середнього бізнесу.

Віктор Ющенко також закликає Кабінет Міністрів підготувати окремі законопроекти щодо роботи кожної вільної економічної зони: «Ми знаємо історію роботи деяких зон. Якщо то називається умовами рівної і прозорої конкуренції, то ми матимемо ще довго суттєві проблеми в організації конкурентного середовища в Україні. Тут не треба демонструвати лобістські атаки, формувати якісь діри в бюджеті спеціалізовано для тих чи інших ділових груп в Україні. Я буду проти незаслужених преференцій одним бізнесменам за рахунок роботи інших. Я пропоную уряду провести ретельний аналіз проблем, і на його основі підготувати окремі законопроекти щодо відновлення пільг по кожній зоні, території чи галузі». 17 листопада Верховна Рада затвердила податкові нововведення.

Як стимул реалізації інвестиційних проектів у вільних економічних зонах передбачена відстрочка податкових зобов''язань до 5 років у рамках інвестиційного податкового кредиту.

Закон передбачає також виключне право Кабінету Міністрів на реєстрацію таких інвестиційних проектів.
XS
SM
MD
LG