Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські комунальники знову перед загрозою знеструмлення.


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 28 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Дніпропетровська енергопостачальна компанія «Дніпрообленерго» знову береться до знеструмлення своїх боржників. Про це сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську повідомив новий генеральний директор підприємства Едуард Соколовський. Сьогодні надвечір енергетики обіцяють відімкнути електрику одному з найбільших водопостачальних підприємств регіону — водогону «Дніпро — Західний Донбас», яке забезпечує водою шахтарські міста, а потім — взятись і за тепловиків. Вони винні за електрику понад 80 млн. грн.

Едуард Соколовський
Новопризначений гендиректор «Дніпрообленерго» — 33-річний Едуард Соколовський — на своїй першій прес-конференції не був оригінальнішим за своїх попередників. У стосунках зі споживачами-підприємствами, заявив він, енергетики будуть переходити на ринкові відносини, а спонсорувати зі своєї кишені житлово-комунальне господарство Дніпропетровщини «Дніпрообленерго» не має наміру.

Едуард Соколовський: «Як крайній захід — відключення. А що ще нашій компанії в цій ситуації залишається робити?».

Дніпропетровщину чекає те, що вже відбулося у Кіровоградській та Одеській областях

Серією відключень, каже пан Соколовський, енергетики мають на меті припинити безоплатне відпускання електроенергії і досягти 100-відсоткових розрахунків зі споживачами, як це стало нормою в інших областях, де працював новий гендиректор — у Кіровоградській та Одеській.

Свої погрози «Обленерго» вже почало втілювати в життя — уже відімкнули частину об’єктів обласного водоканалу — солонянську та перещепинську ділянки. Відтак без води тільки у Перещепиному залишили понад 10 тисяч людей.

Пан Соколовський каже, що «ціна питання» відновлення електропостачання перещепинської та солонянської ділянок «Облводоканалу» — 25 тис. Грн.. і 100 тис. грн. За його словами, це не такі вже й великі суми.

А водопостачальники звинувачують у своїх проблемах владу

Цитадель «Дніпрообленерго».
Між тим водопостачальники містечка Перещепиного кажуть, що їхні борги накопичились через невідповідність чинних тарифів на водопостачання і їхньої собівартості. Понад п’ять років, до липня цього року вони не змінювалися, підприємство працювало зі збитками. А винна у цьому влада — не ухвалювала, мовляв, нових тарифів.

У водопостачальній організації Перещипаного також заявляють, що ніяких переговорів про відновлення струму з «Дніпрообленерго» поки що не ведуть — грошей на реструктуризацію боргів немає.

Гендиректор «Дніпрообленерго» Едуард Соколовський на своїй першій прес-конференції поділився з журналістами доброю новиною — за підсумками року компанія одержить 9 млн. грн. чистого прибутку. Це майже стільки, скільки збитків було торік.
XS
SM
MD
LG