Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати підтримують курс України до НАТО, заявив Джордж Буш напередодні дводенного саміту НАТО який у вівторок розпочався в Ризі


Відкриту підтримку вступу до НАТО американський президент висловив і Грузії, за умови якщо ця країна буде продовжувати шлях реформ.


Виступаючи перед студентами Університету Латвії, президент США Джордж Буш заявив:

"Ми також підтримуємо керівників України, коли вони борються проти корупції, розвивають верховенство права і допомагають справі миру. Наша позиція чітка: із тим, як в Україні утверджується демократія, і її керівники здійснюють життєво важливі реформи, членство в НАТО залишиться відкритим для українського народу, якщо він зробить такий вибір".

Відкриту підтримку вступу до НАТО американський президент висловив і Грузії, за умови якщо ця країна буде продовжувати шлях реформ.

Президент США прибув до Риги на саміт, в якому беруть участь лідери 26-ти держав членів Альянсу.

Серед основних питань дводенного саміту – ситуація в Афганістані, де війська НАТО вже кілька років поспіль долають спротив талібів, який постійно зростає.

За словами Генерального секретаря НАТО Яап де Хооп Схеффера:

"Війська НАТО уже 3 роки перебувають в Афганістані. Цього часу цілком достатньо, щоб зрозуміти, як тут можна досягати успіху. Треба вірно організувати постачання міжнародних сил з підтримки безпеки в Афганістані. Я вважаю неприпустимим те, що на півдні цієї країни війська забезпечені нижче потреби. В Афганістані проходить перша бойова операція НАТО за межами Європи, і вона, безперечно, не стане останньою. Ось, чому у нас мало часу для реформування НАТО".
XS
SM
MD
LG