Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: На тверезу голову.


Віола Бурда Київ, 28 листопада 2006 року. Місцеві власті кримської Євпаторії вирішили поновити систему витверезників, які в Україні закрили сім років тому. Наближення зими та збільшення правопорушень в місті, яке має славу дитячого курорту, наштовхнули депутатів на думку про відновлення тимчасового притулку для п’яних. Чому в Україні закрили витверезники? Чи потрібні вони зараз? І хто зараз приводить до тями дуже п’яних?

Євпаторійська влада вирішила боротися із п’яними, поновивши забуті сім років тому витверезники. Міська рада ухвалила цілу програму, яка передбачає зокрема, відкриття наркологічного центру, в якому п’яниці тверезіли би і не порушували громадський спокій. Розповідає кореспондент Радіо Свобода у Криму Володимир Притула.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Поки міліція та лікарі вирішують - хто саме мусить опікуватися долями громадян, нездатних пересуватися від алкогольного сп’яніння - насувається зима. Щороку в Україні десятки п’яних замерзають на вулицях. Чи можуть оперативно допомогти наркологічні та реабілітаційні центри? Телефоном з’ясовувала Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Побачити на вулиці п’яного італійця - велика рідкість. Коли і трапляється чолов’яга напідпитку - то він скоріш за все уродженець іншої країни - стверджує кореспондентка Радіо Свобода у Римі Наталка Кудрик.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Ще кілька років тому алкоголізм вважали соціальною хворобою. Тепер, помітили лікарі, багато і регулярно п’ють соціально-успішні люди. Професор Джекоб Хіллер в Україні зіткнувся із виключно слов’янським явищем - запоєм. Він використовує нові ліки, які за дві години позбавляють алкоголіка задоволення від спирту.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG