Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада звільнила Юрія Павленка з посади міністра в справах сім''ї, молоді й спорту


За відповідну постанову проголосував у середу 241 депутат. «Останньою краплею став вчорашній розгляд питання про Голодомор, коли частина антикризової коаліції не проголосувала за законопроект, внесений Президентом і не визнала для себе Голодомор геноцидом українського народу. Як патріот України я не міг далі перебувати в уряді, який працює з антикризовою коаліцією, який не поважає свою історію», – заявив Юрій Павленко.


За відповідну постанову проголосував у середу 241 депутат.

“Були неодноразові розмови із прем’єр-міністром України. Останньою краплею, звичайно, став вчорашній розгляд питання про Голодомор, коли частина антикризової коаліції, яка сформувала нинішній уряд, не проголосувала за законопроект, внесений Президентом і не визнала для себе Голодомор геноцидом українського народу. Як патріот України я не міг далі перебувати в уряді, який працює з антикризовою коаліцією, який не поважає свою історію”, – заявив Юрій Павленко.

Минулого місяця міністри від “Нашої України” подали у відставку у зв''язку з переходом фракції в опозицію.

Раніше Верховна Рада звільнила міністрів юстиції та культури – Романа Зварича та Ігоря Ліхового.

На початку цього тижня перший заступник спікера парламенту Адам Мартинюк повідомив, що міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко відкликав свою заяву про відставку.

В уряді також залишаються працювати міністри, призначені за квотою Президента – оборони Анатолій Гриценко та закордонних справ Борис Тарасюк.
XS
SM
MD
LG