Доступність посилання

ТОП новини

НАТО надалі допомагатиме Україні здійснювати демократичні реформи.


Про це йдеться у двох пунктах декларації, яку країни-члени Альянсу ухвалили за підсумками дводенного саміту в Ризі, що завершився у середу.

Про це йдеться у двох пунктах декларації, яку країни-члени Альянсу ухвалили за підсумками дводенного саміту в Ризі, що завершився у середу.

Прогрес у розвитку України посилив діалог із НАТО, який Альянс має намір інтенсивно продовжувати.

Президент Франції Жак Ширак, виступаючи на прес-конференції по закінченню саміту, зокрема, сказав:

"Щодо інших країн, які проголосили намір, наразі ми перебуваємо у стадії діалогу. Це стосується України і це стосується Грузії. І, звичайно, жодного конкретного рішення, природньо, не ухвалено з цього приводу".

А радник Президента України Олег Рибачук, який брав участь в роботі “Ризької конференції” – одному з основних заходів, що супроводжував саміт НАТО в Ризі, зазначив в інтерв''ю Радіо Свобода:

“Якби Україна мала політичну волю та бажання бути в НАТО, вона вже б була сьогодні запрошена до Риги – це підкреслювали всі. Виступаючі підтверджували, що як тільки Україна вирішить свої внутрішні питання, а насправді мається на увазі, як тільки Україна звернеться формально з проханням, то вона отримає запрошення до плану дій щодо членства”.

Олег Рибачук виступив на міжнародному форумі «Трансформація НАТО в новій глобальній ері» із заявою президента України Віктора Ющенка із закликом до українських політиків – виробити єдину чітку політику у сфері євроатлантичної та європейської інтеграції.

Наступного року угоді щодо партнерських відносин Україна-НАТО виповнюється 10 років.
XS
SM
MD
LG