Доступність посилання

ТОП новини

У середу в Києві відбулася презентація Українського футбольного дому.


Геннадій Мороз Київ, 30 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Завдяки чому вперше за 15 років незалежного існування українська федерація отримала власне помешкання. П’ятиповерхову споруду на території тренувального спорткомплексу імені Банникова було збудовано трохи більше ніж за 2, 5 роки.

Кошторис ультра модернової і вельми функціональної новобудови становить близько 70 мільйонів гривень. В учорашніх урочистостях з нагоди відкриття Українського футбольного дому взяли участь Президент УЄФА Леннарт Йогансон і Генсек ФІФА Урс Лінсі, Франс Бекенбуаер і Мішель Платіні та багато інших вископосадовців та представників футбольного бомонду України, Європи та Світу. І ледь не кожен з присутніх відзначав, що подібним помешканням сьогодні не можуть похвалитися не лише найближчі географічні сусіди України, а й навіть головні офіси європейської чи, приміром, світової федерацій футболу.

Далі про інші новини. Однією з ознак настання спортивної зими є старт розіграшу Кубка світу з біатлону. Цього року свій 4-місячний марафон представники вельми популярного виду спорту розпочали в шведському містечку Остерсунді. Його траса виявилася вкрай невдалою для українців. У дебютних перегонах сезону –15-кілометровій гонці серед жінок – найкращою в збірній України стала Віта Семеренко. Вона фінішувала тільки 24-ою. Ще три українські біатлоністки розташувалися на позиціях із 31 по 52-у. Найгірше в Остерсунді стартувала Лілія Єфремова. Бронзова призерка Олімпіади в Турині дісталася фінішу тільки 79-ю. Переможниця перегонів росіянка Мальгіна випередила Єфремову майже на 11 хвилин. Уже сьогодні в Швеції на старт 20- кілометрових індивідуальних перегонів вийдуть чоловіки.

І не менш провальною стала середина тижня для українських баскетболістів. Усі три клуби України в розіграші європейського Кубка ФІБА зазнали поразок. Так, столичний БК “Київ” зазнав розгрому в гостьовому матчі проти Льєжа. Підсумкова перевага бельгійців сягнула 18 очок. На відміну від киян, які ще зберігають шанси на вихід у наступний раунд євротурніру, чергова поразка “Хіміка” з міста Південного для українського клубу означала дострокове завершення боротьби. Бронзовий призер української суперліги у гостях не впорався з іншим бельгійським клубом “Шарлеруа”– 70: 63 на користь господарів.

І в середу компанію співвітчизникам склав “Азовмаш”. Чемпіони України з Маріуполя лише двома очками поступилися в Туреччині місцевому клубові Банвіт – 82:84. Чим не поліпшили власних шансів на вихід з групи. Свої чергові поєдинки в Кубкові Європи три представники українського баскетболу проведуть уже за тиждень.
XS
SM
MD
LG