Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці села Новобогданівка Запорізької області погрожують перекрити залізничний шлях «Сімферополь-Київ».


Дімітрій Клименко Запоріжжя, 30 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Негайне проведення ремонтних робіт пошкоджених помешкань (в результаті пожеж на військових складах), зниження ґрунтових вод, газифікація та відновлення доріг – це далеко не весь перелік вимог новобогданівців до українського Уряду. Якщо фінансування переліченого не буде включене у Держбюджет на 2007 рік, мешканці селища Новобогданівка планують відповісти ультиматумом – уже 2 грудня перекрити залізничну гілку «Сімферополь-Київ».

Про це в офіційному листі жителі Новобогданівки написали Прем’єру Віктору Януковичу. На намір селян перекрити залізничну колію майже миттєво відреагували представники Запорізької облдержадміністрації. Олександр Нефьодов заявив:

«Ну, по-перше, цього не буде! По-друге, першого числа буде підписане рішення Кабміну з приводу виділення коштів у повному об''ємі. Ми не хотіли вдаватись до маленького фінансування, а хотіли отримати те, що обіцяв Кабмін. Тому ми це отримаємо вже першого числа. Про це я отримав довідку від керівника СБУ. Про те, що у нас все під контролем».

Але новобогданівці, які вже тричі потерпали від вибухів артснарядів на військових складах, вже не вірять у такі обіцянки. Люди стверджують, що досі так і не отримали від влади давно обіцяних грошей на ремонт своїх домівок, не кажучи вже про відшкодування моральних збитків.

«Область залишається сам на сам із цією проблемою, яка є не обласного, а державного масштабу...»

Трагедія, що сталась у Запорізькій області під селом Новобогданівка, зальнонаціонального масштабу і боротися з її наслідками має весь уряд, переконує виконувач обов’язків першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Бережний:

«Область залишається сам на сам із цією проблемою яка є не обласного, а державного масштабу. Це питання держави. Це питання Міністерства оборони, це питання МНС. Але сьогодні приходиться все брати на себе обласній державній адміністрації та владі в районі».

У разі невиконання поставлених вимог мешканці Новобогданівки погрожують уже післязавтра на необмежений термін перекрити залізничні рейки за напрямом «Сімферополь-Київ».
XS
SM
MD
LG