Доступність посилання

ТОП новини

Огляд Преси


Ірина Біла Київ, 1 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Чи можливий Майдан-2? Скільки в Києві потенційно небезпечних для людей об’єктів? Коли почнуть встановлювати в столиці новорічну ялинку?

“1 грудня 1991 року: Ми обрали незалежність” – у статті під таким заголовком газета “Голос України” нагадує, що того дня понад 90% громадян підтримали на референдумі Акт проголошення незалежності України. Тоді було піднесення, радість. А що сьогодні? Щоб зрозуміти настрої суспільства, кореспонденти парламентської газети попросили жителів різних регіонів відповісти на запитання: що означає для Вас 1 грудня? Чи проголосували б Ви за Акт проголошення незалежності України сьогодні? І що Ви хочете побажати керівникам держави цього дня? Підсумки – у сьогоднішньому числі парламентського видання. Під час святкування другої річниці Майдану активно обговорювали питання, чи може бути Майдан-2. Як пише газета “День”, багато хто вже знову готовий вийти на Майдан, але немає лідерів, здатних повести більшість, і виразної ідеї, за що конкретно боротися. Ідеї, яка стоїть над міжрегіональними відмінностями. Люди все менше довіряють політикам взагалі, незалежно від їхнього політичного забарвлення. Тому, наголошує видання, дедалі більш очевидною стає необхідність системних, а не лише кадрових змін, і не лише у верхніх ешелонах влади. Подробиці – в статті “Коли буде наступний Майдан? або Про труднощі створення механізму прямої демократії”. Один з найодіозніших політиків в Україні Володимир Щербань в інтерв’ю газеті “Факти” сказав, що, перебуваючи у в’язниці в США, вирішив: ось приїду в Україну, і, можливо, збудую тюрму за взірцем американської. Колишній губернатор Сумської області стверджує, що коли б він був винний, то зі США його б не випустили. З 1 грудня в Україні зростає мінімальна заробітна плата. Тепер, як стверджує газета “Україна молода”, вона становитиме 400 гривень. А разом з нею підвищуються і посадові оклади бюджетних працівників. Скільки отримуватиме лікар, вчитель, директор театру та інші бюджетні працівники, розповідає газета „Україна молода”. У Києві близько 500 потенційно небезпечних об’єктів, аварії або теракти на яких можуть загрожувати життю городян. Серед них не лише заводи і фабрики, а також підприємства з переробки м’ясо-молочної продукції, пивзаводи, фармацевтичні фабрики. Небезпека цих підприємств у тому, що вони використовують аміак або хлор, при викиді яких в атмосферу відбувається забруднення повітря і отруєння населення. Докладніше про потенційні загрози для киян, і про те, як швидко їх можна локалізувати розповідає газета “Сегодня”.

У цьому ж числі видання розповідає, що столичні світлотехніки і дизайнери активно розробляють вигляд майбутньої новорічної ялинки, яку почнуть встановлювати після 12 грудня. Фахівці стверджують, що ялинка буде значно кращою, ніж у попередні роки: 500 маленьких ялиночок прикрашатимуть 232 іграшки.
XS
SM
MD
LG