Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович отримав одну з найпочесніших спортивних нагород планети.


Геннадій Мороз Київ, 1 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Міжнародний Олімпійський Комітет нагородив українського політика своєю найвищою відзнакою – Олімпійським Орденом. Як ідеться у привітальному листі, за вагомий внесок у розбудову олімпійського руху. Нагадаємо, що не так давно Віктор Янукович упродовж двох років не без успіху очолював НОК України.

У четвер вкрай невдалий виступ українських клубів в останньому турі баскетбольних євротурнірів продовжили “Черкаські Мавпи” і дніпропетровський “Дніпро”. Черкащани у черговому матчі Кубка виклику у гостях були розгромлені естонським “Тарту-Роком”. Найрезультативнішим у складі українського клубу став литовець Арнас Казлаускас, 14 очок якого здаються справжньою забавкою на тлі 28 балів естонця Куламяе і 25-очкової переваги баскетболістів “Тарту Рока”. 99: 74 – і зовсім не на користь “Мавп”. Вони в передостанньому турі євротурніру за тиждень прийматимуть у Черкасах аутсайдера групи Сі– ісландський “Ньярдвік”. І останньою краплею стала учорашня поразка в цьому ж євротурнірі баскетболістів “Дніпра”. Середняк української суперліги і також у гостях з різницею лише в одне очко поступився шведському “Норчепінгу”. 78: 77 – на користь скандинавів. Дніпряни наступного четверга спробують реабілітуватися в поєдинку з другим представником Ісландії в розіграші Кубка виклику– клубом “Кефлавік”.

У тій-таки Швеції не порадували й українські біатлоністи. У другий день стартового етапу Кубка світу в індивідуальних перегонах на 20 кілометрів кращим з українців був Олег Бережний, який за стовідсоткової влучності на вогневих рубежах примудрився фінішувати тільки 51-им. Перемогу на етапі здобув легендарний Оле-Ейнар Бьйорндален. Найближчому переслідувачеві, молодому німцеві Бірнбахеру норвезький ветеран “привіз” на фініші 14 секунд. Вже сьогодні в шведському Остерсунді на старт спринтерських перегонів на 7, 5 кілометрів вийдуть біатлоністки.

Те, що четвер – не день українців, підтвердила поразка хокеїстів київського «Сокола» у відкритому Чемпіонаті сусідньої Білорусі. У черговому матчі Екстраліги кияни на власному льоду, як кажуть, без варіантів поступилися могильовському «Хімволокну». На шість влучних кидків гостей українські хокеїсти відповіли лише двома шайбами у виконанні Шевченка і Бобкіна. А вже у суботу «Сокіл» прийматиме у Києві одного з лідерів Чемпіонату – хокеїстів мінського «Кераміна».
XS
SM
MD
LG